Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Μια φωλιά πουλιών για να παίζουν τα παιδιά!


Τα πουλιά φτιάχνουν τις φωλιές τους όπου θέλουν χρησιμοποιώντας υλικά που βρίσκουν από το περιβάλλον. Τα σπίτια τους μ' αυτόν τον τρόπο εναρμονίζονται πλήρως με το περιβάλλον.
Το σπίτι - φωλιά είναι μία μεταλλική κατασκευή που έχει χτιστεί με υλικά της φύσης, κλαδιά δέντρων και φύλλα. Κρέμεται από τα κλαδιά ενός δέντρου και είναι ίσως το τέλειο καταφύγιο στην φύση για μικρά και μεγάλα παιδιά. 
Αφού κρεμαστεί πάνω στο δέντρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μιας πρώτης τάξεως οικολογική κατοικία ή παρατηρητήριο της φύσης. Ιδανικό για παιχνίδι και ανακάλυψη! 
Κατασκευασμένο από τον Martín Azúaγια την έκθεση Ego Gallery στην Βαρκελώνη κλέβει την παράσταση και αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού για μικρούς και μεγάλους. Ένα μαγικό μέρος για παιχνίδι. 
Ποιο παιδί δεν θα ήθελε να περάσει ένα μεσημέρι παρατηρώντας τα πουλιά και τα ζώα στην φύση; Να τραβήξει τις δικές του φωτογραφίες και να καταγράψει όλα τα θαυμαστά πράγματα που υπάρχουν γύρω του;
Ποιο  παιδί δεν θα ήθελε να κρυφτεί σ' αυτό το μαγικό καταφύγιο. Έργο τέχνης ή παιχνίδι ή και τα δύο, ένας δημιουργικός τρόπος να προσεγγίσουμε την φύση. 
Να σκεφτούμε περισσότερο οικολογικά, να αγαπήσουμε το περιβάλλον και να μάθουμε να το σεβόμαστε. Μήπως θα ήταν ωραίο να φτιάξουμε ένα για τα παιδιά μας;

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Φτιάξτε βεντάλια καρπούζι με το παιδί σας!


Μια πολύ ωραία ιδέα τώρα που κάνει ζέστη είναι να φτιάξετε με το παιδί σας μία βεντάλια για να κάνετε αέρα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα ξυλάκι, ένα χάρτινο πιατάκι, ψαλίδι, κόλλα και χρώματα. Πράγματα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. 
Μπορείτε να δοκιμάσετε να την φτιάξετε σε ότι σχήμα θέλετε. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι και το καρπούζι. Μια έξυπνη ιδέα για να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο με το παιδί σας. Κάντε την δώρο στον παππού και την γιαγιά. Θα τους αρέσει πολύ. Καλό παιχνίδι! 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...