Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Κουκλοθέατρο - animation «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» από το εργαστήρι Μαιρηβή


Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, το εργαστήρι Μαιρηβή προσφέρει στους επισκέπτες του Παίζουμε μαζί ένα εισιτήριο για δύο άτομα! Απαραίτητη η κράτηση θέσης τηλ. 6942420062 - 2105222181 Μην ξεχάσετε να πείτε ότι είστε αναγνώστες του Παίζουμε μαζί. 
Η φετινή παραγωγή βασίζεται στο λαΐκό μύθο «Ο ποντικός και η θυγατέρα του». Η ιστορία αναφέρεται σε έναν πατέρα-ποντικό που αναζητά τον καλύτερο γαμπρό για τη μοναχοκόρη του.
 Μέσα από την αναζήτηση, με υποψήφιους γαμπρούς, τον Ήλιο, το Σύννεφο, τον Αγέρα, τον Πύργο και ύστερα από σειρά περιπετειών, καταλήγει ότι ο καλύτερος γαμπρός δεν είναι άλλος από….ένα ποντίκι! Η ιστορία μπορεί να συγκινήσει παιδιά κάθε ηλικίας έως και ενήλικες.

Ένα από τα βασικά θέματα του μύθου είναι και το ζήτημα των ορίων, της γνώσης και αποδοχής των προσωπικών ορίων, της κατανόησης των ορίων των άλλων, της υπέρβασης των ορίων και των συνεπειών τους. Ο ποντικός περιφρονεί τα όρια του, θέλει να τα ξεπεράσει μέσω της κόρης του και συναντά άλλους πολύ δυνατότερους οι οποίοι με την σειρά τους αρνούνται να παραδεχτούν τα δικά τους όρια.

Μετά την παράσταση…..Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τις κούκλες της παράστασης, δημιουργώντας παράλληλα κινούμενη εικόνα, μέσω μιας εγκατάστασης διαδραστικών πολυμέσων. Η εγκατάσταση έχει τίτλο: "σε γρήγορη κίνηση".  
Το κοινό θα έχει ακόμα την δυνατότητα, να ξεναγηθεί στους χώρους του Εργαστηρίου. Να δει τη μόνιμη έκθεση κούκλας παλλά και συλλογές από παλιές κούκλες άλλων κουκλοθεατρικών θιάσων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αξίζει να πάμε!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

You.gr Εδώ θα βρεις προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Αγόρασε online! Κάντε Click Εδώ

Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι! Πώς να φτιάξετε το κρεββάτι και να ζωντανέψετε το παραμύθι.


Το παραμύθι η πριγκίπισσα και το μπιζέλι όλοι το γνωρίζουμε. Σκεφτήκατε ποτέ πώς να το κάνετε αληθινό; Φτιάξτε κι εσείς το κρεββάτι της πριγκίπισσας με το παιδί σας. Είναι εύκολο!  Και μην ξεχάσετε να κρύψετε ένα μπιζέλι κάτω από τα στρώματα. Καλό παιχνίδι!
Καληνύχτα και όνειρα γλυκά! 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Οι παλιές λάμπες διακοσμούν υπέροχα το σπίτι μας!


Εάν οι λάμπες σας δεν ανάβουν πια μην τις πετάτε! Κάντε τους ανακύκλωση. Μπορείτε να τις δέσετε με σπάγκο και να διακοσμήσετε το σπίτι σας.  Καλή επιτυχία! 

Υπέροχα αχλάδια από λάμπες! 
Μια υπέροχη ιδέα και πολύ εύκολη.
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Πώς να φτιάξετε ένα μικρό θερμοκήπιο σπίτι σας!


Θέλετε να φτιάξετε ένα μικρό θερμοκήπιο σπίτι σας; Είναι μία εξαιρετική ιδέα για παιχνίδι. Πάρτε μικρές δαχτυλήθρες, γεμίστε τις με χώμα και φυτά, βάλτε τις, σε ένα γυάλινο φανάρι. 
Προσθέστε μικρές νεράιδες από τα παιχνίδια του παιδιού σας,  για να προστατεύουν και να μεγαλώσουν γρήγορα τα φυτά και τα λουλούδια σας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κάνουμε! Καλό παιχνίδι! Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...