Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Προβολή της πλανηταριακής παράστασης για παιδιά «Polaris: Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής Νύχτας»

Image result for Polaris: Το Διαστημικό Yποβρύχιο και το Μυστήριο της Πολικής Νύχτας
Ένα εικονικό ταξίδι ως τις παγωμένες άκρες της Γης και τους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος Ο Τζέιμς Χειμέριος, ένας ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ένας φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συναντιούνται στους πάγους της Αρκτικής. Δείτε το βίντεο.

Γίνονται φίλοι, συζητούν για τις πατρίδες τους, παρατηρούν τα αστέρια και αναρωτιούνται γιατί οι νύχτες είναι τόσο μεγάλες στους δύο πόλους της Γης. Προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το μυστήριο… χτίζουν ένα αστεροσκοπείο και κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο. 
Image result for Polaris: Το Διαστημικό Yποβρύχιο και το Μυστήριο της Πολικής Νύχτας
Κάπως έτσι βρίσκονται να ταξιδεύουν γύρω από τη Γη και από εκεί ως τον Άρη και τον Κρόνο για να πάρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν.H πολυβραβευμένη πλανηταριακή παράσταση για παιδιά «Polaris:
Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής Νύχτας» είναι μία ευχάριστη ιστορία, που συνδυάζει την γνώση με πλούσια γραφικά εφέ.
Συντελεστές
Tους ήρωες της παράστασης ντύνουν με τις φωνές τους οι ηθοποιοί: Θανάσης Κουρλαμπάς και Φοίβος Ριμένας
Μετάφραση: Λουκάς Αρμπιλιάς
Ηχοληψία- μείξη ήχου: Αναστάσιος Κατσάρης
Προσαρμογή- Σκηνοθετική επιμέλεια: Μαρία Ζερβού
Διεύθυνση παραγωγής: Μάνος Κιτσώνας για το Ίδρυμα Ευγενίδου
Παραγωγή: Saint-Etienne Planetarium, 2015


Τα Πρώτα Θύματα της Πετρελαιοκηλίδας που Πεθαίνουν Μαζί με τις Παραλίες της Αττικής


Η τεράστια οικολογική καταστροφή που έχει προκληθεί από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» επεκτείνεται ανησυχητικά.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, το δεξαμενόπλοιο Αγία Ζώνη ΙΙ της ναυτιλιακής εταιρίας του Θεόδωρου Κουντούρη βυθίστηκε ανοιχτά τη Αταλάντης. Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και μέχρι σήμερα Πέμπτη, μέρη της πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκε έφτασαν μέχρι τη Γλυφάδα και το Παλαιό Φάληρο, με τη μόλυνση να εκτείνεται σε όλο το παραλιακό μέτωπο, εγκλωβίζοντας τους κατοίκους των περιοχών στη δυσοσμία και τις Αλκυόνες που είχαν συνηθίσει να πετούν πάνω από τον Σαρωνικό στο πετρέλαιο. 
Η φορά των ανέμων, όπως ήταν αναμενόμενο, έσπρωξε μέρος της πετρελαιοκηλίδας στην Πειραϊκή από την πρώτη στιγμή, στη συνέχεια πέρασε στον όρμο της Αφροδίτης και στη Φρεαττύδα, σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι δηλαδή του Πειραιά, ενώ πολύ γρήγορα μεταφέρθηκε προς τις νότιες ακτές, στον Άγιο Κοσμά, φτάνοντας μέχρι τη 2η Μαρίνα Γλυφάδας. Το πετρέλαιο έχει καλύψει μέχρι και την ειδική ράμπα κολύμβησης των πολιτών με αναπηρία, ενώ ακόμη δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις για την καθυστέρηση των αρμόδιων φορέων.
Χθες το μεσημέρι και ενώ γινόμαστε μάρτυρες της τεράστιας οικολογικής καταστροφής που μαύρισε τις παράκτιες περιοχές της Αττικής και της Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας με όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς να αποφασίζουν επιτέλους την κοινή δράση αντιμετώπισης της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα μόλυνσης.
Image result for Τα Πρώτα Θύματα της Πετρελαιοκηλίδας που Πεθαίνουν Μαζί με τις Παραλίες της Αττικής
Μετά από αίτημα του Υπουργείου Ναυτιλίας, ένα από τα 16 μεγαλύτερα σκάφη παγκοσμίως, το «AKTEA OSRV» (Oil Spill Response Vessel) επιστρατεύτηκε για την επιχείρηση απορρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Σεληνίων και Κυνόσουρας στη Σαλαμίνα. Το πλοίο εστάλη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφαλείας και Περιβάλλοντος (EMSA) είναι πλήρως εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, εκπαιδευμένο προσωπικό και ραντάρ που εντοπίζει κηλίδες πετρελαίου σε 20 χλμ.
Οι Δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα, ούτε τα μέσα, να αποτρέψουν το πετρέλαιο να φτάσει στις ακτές τους. Με αντιρυπαντικά σκάφη και ιδιωτικά συνεργεία γίνονται προσπάθειες να καθαρίσουν οι ακτές με μάνικες, ενώ σε ορισμένες παραλίες έχουν τοποθετηθεί ειδικοί «σωλήνες» σφουγγαριών που απορροφούν το μαζούτ ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να το συγκεντρώσουν και να το απομακρύνουν. Οι άνδρες των ειδικών συνεργείων εργάζονται με μάσκες, ενώ οι κάτοικοι δεν πλησιάζουν τις παραλίες αφού η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, λόγω της μυρωδιάς του πετρελαίου που δεν σου επιτρέπει να μείνεις στην παραλία για πολύ χωρίς να σε πιάσει πονοκέφαλος. Στη Σαλαμίνα που δέχτηκε και το μεγαλύτερο πλήγμα, η έντονη δυσοσμία έκανε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και τα καταστήματα να κλείσουν.
Φωτογραφία του χρήστη MOm - Monachus monachus.
Ο Δήμος Γλυφάδας, με ειδικές κορδέλες και ειδικές ταμπέλες, απαγόρευσε το κολύμπι σε όλες τις παραλίες της περιοχής, αφού οι ακτές της Νότιας Αττικής είχαν γεμίσει με κομμάτια πηχτού πετρελαίου, όπως συνέβη και στο Καλαμάκι και στον Άγιο Κοσμά. Παράλληλα, η Αντιπεριφέρεια Πειραιά έδωσε εντολή στους αλιευτικούς συλλόγους για απαγόρευση ψαρέματος.
Φωτογραφία του χρήστη ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.
Το πλοίο που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε βάθος 30 μέτρων, θα μπορούσε να εφοδιάσει πέντε πλοία μεγάλης δυναμικότητας. Η άντληση των 2,5 τόνων καυσίμων που βρίσκονται ακόμη στις δεξαμενές του αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα ενώ τα αίτια του ναυαγίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και ερευνώνται από τις αρχές. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβριηλίδης, δήλωσε πως «δεν είναι εμφανείς οι λόγοι βύθισης του δεξαμενόπλοιου. Και δεν είναι εμφανείς, τη στιγμή που δεν έχει προκύψει πρόσκρουση, δεν υπήρχε έντονη θαλασσοταραχή ή τρικυμία».
Φωτογραφία: Υπουργείο Ναυτιλίας
Φωτογραφία του χρήστη ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.
Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Καλαματιανός, τόνισε πως «αυτήν τη στιγμή, είναι σημαντική η στεγανοποίηση του πλοίου ώστε να μην υπάρχει κι άλλη διαρροή πετρελαίου και ρυπογόνων ουσιών. Η επικέντρωση των ενεργειών μας βρίσκεται στον εντοπισμό των κηλίδων που υπάρχουν στη θάλασσα και τη συλλογή τους και την απορρύπανση τους, καθώς και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στις Ακτές», ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με αίτημά του φέρνει το αίτημα της ρύπανσης στη Βουλή, στην επιτροπή περιβάλλοντος ώστε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Φωτογραφία του χρήστη Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Υπουργείο Ναυτιλίας, υπογραμμίστηκε πως η παλαιότητα του πλοίου που είχε κατασκευαστεί το 1972, καθιστά πολύ δύσκολη τη στεγανοποίησή του και την επιχείρηση απάντλησης του πετρελαίου και του μαζούτ. Το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι πως το πετρέλαιο κινείται και υπογείως με τα θαλάσσια ρεύματα που υπάρχουν με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εντοπιστεί ούτε από τα εναέρια μέσα του λιμενικού που επιχειρεί τρεις φορές την ημέρα.

Τι ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρία
Τη λύπη της για την αδόκητη πρόκληση του ναυαγίου και τη μόλυνση του θαλάσσιου Περιβάλλοντος και της παράκτιας περιοχής της Σαλαμίνας εξέφρασε σε ανακοίνωση της η πλοιοκτήτρια εταιρία. Επισημαίνει μάλιστα πως το πλοίο ήταν αξιόπλοο, τα πιστοποιητικά του ήταν σε ισχύ και είχε υποβληθεί σε όλους τους ελέγχους, όπως η κείμενη νομοθεσία απαιτεί.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ

Η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού), ωστόσο, έχει αντίθετη άποψη, αφού σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε το πλέον βυθισμένο δεξαμενόπλοιο ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ «υπερήλικο, ανασφαλές και επικίνδυνο» και έκανε λόγο «κινητή οικολογική βόμβα» και σημείωσαν πως οι κρατικές αρχές έδειξαν τραγική καθυστέρηση και πρωτοφανή ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Διαβάστε εδώ, αναλυτικά, την ανακοίνωση.
Τα πρώτα αφανή θύματα της οικολογικής καταστροφής
Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» έχει αρχίσει να περιθάλπει τα θαλασσοπούλια που φτάνουν στα ιατρεία τους από την πρώτη στιγμή εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για τα έμβια όντα που κινδυνεύουν από την πρώτη στιγμή της εξάπλωσης της πετρελαιοκηλίδας. Οι εικόνες των πουλιών που παγιδευμένα στο πετρέλαιο και το μαζούτ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη θάλασσα είναι σοκαριστικές από μόνες τους, ενώ όπως τόνισε ο σύλλογος ΑΝΙΜΑ «δεδομένης της έκτασης του προβλήματος αναμένουμε πολλά κρούσματα τις επόμενες ημέρες».

Η εικόνα είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική και τα ερωτήματα για την καθυστέρηση των φορέων παραμένουν αναπάντητα. Κανείς δεν ξέρει το σύνολο των συνεπειών ή πότε θα ολοκληρωθεί η απορρύπανση ενώ το αποτύπωμα που θα αφήσει μελλοντικά η ζημιά που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου είναι ανυπολόγιστο αφού πλέον απειλείται όλος ο Σαρωνικός.
Η Greenpeace Greece, δίνοντας οδηγίες προς τους εθελοντές που έχουν φτάσει στα σημεία για να βοηθήσουν, σημειώνει πως: «Αν εντοπίσετε πουλί μην το αφήσετε να ξαναμπεί στο νερό. Μπείτε ανάμεσα στη θάλασσα και αυτό, κυκλώστε το, πιάστε το με κάποιο πανί ή πετσέτα και ψάξτε ένα κουτί για να το μεταφέρετε». Αυτό που καταφέραμε να κάνουμε στο πιο όμορφο κομμάτι αυτής της χώρας, τις θάλασσες της δηλαδή, δεν γνωρίζουμε πόσο αναστρέψιμο είναι. Ας σώσουμε τουλάχιστον ό,τι σώζεται.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΑΝΙΜΑ αν βρείτε κάποιο ανήμπορο ζώο στα τηλέφωνα 2109510075 & 6972664675.
DCIM\100MEDIA\DJI_0104.JPG
Μόλις μας διαβεβαίωσαν , από την  τηλεόραση  πώς δεν βλέπουν νεκρά ζώα και πουλιά. "Λογικό"..... Κάντε το κοινοποίηση είναι η φωνή μας....είναι η θάλασσα που παιζουν τα παιδιά μας.

Φθηνότερη κηδεία με παπά ρομπότ στην Ιαπωνία

Το ρομπότ Peper
Είχαμε ρομπότ υπηρέτες, ρομπότ πυροτεχνουργούς. Τώρα οι Ιάπωνες κατασκεύσαν και ρομπότ-ιερέα. Ο Peper, το ρομπότ της εταιρείας SoftBank του ομίλου Nissei Eco Co., στο εξής θα πραγματοποιεί και βουδιστικές κηδείες και όσοι επιθυμούν θα μπορούν να το νοικιάζουν.
Πράγμα που σημαίνει ότι θα ψέλνει θρησκευτικούς ύμνους ενώ θα χτυπάει ένα τύμπανο.
Ρομπότ μπορεί να πραγματοποιήσει βουδιστικές κηδείες
Το ρομπότ-ιερέας παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη σε έκθεση για προϊόντα και υπηρεσίες τελετών όπως κηδείες, μνημόσυνα κ.λπ. στο Τόκιο.
Το ρομπότ Peper εισήχθη στην αγορά το 2014.

Στην Ιαπωνία, που ο πληθυσμός γερνάει διαρκώς και βαίνει μειούμενος, οι βουδιστές ιερείς λαμβάνουν όλο και μικρότερους μισθούς από τις κοινότητές τους, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να αναζητούν και δεύτερη δουλειά ή να εγκαταλείπουν τα θρησκευτικά καθήκοντα για να μπορούν να επιβιώνουν.
Η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος για προπληρωμένες κηδείες
Σύμφωνα με τον σύμβουλο της εταιρείας Nissei Eco Co. το ενοικιαζόμενο ρομπότ ιερέας έρχεται να καλύψει το κενό της απουσίας ιερέα. Αντί του ποσού 450 δολαρίων (50.000 γεν), μπορούν να τελέσουν μια κηδεία, πράγμα που θα τους έρθει και φθηνότερα, διότι η κηδεία με κανονικό ιερέα κοστίζει 2.200 δολάρια (ή 240.000 γεν).Ε, αν η φωνή που ψάλλει τους ύμνους είναι λίγο μηχανική, δεν πειράζει...
Άλλωστε, όπως είπε και ο βουδιστής ιερέας Τετσούγκι Ματσούο, που παρακολούθησε την παρουσίαση, η ουσία της θρησκείας βρίσκεται στην καρδιά. 
Εγώ πάλι νομίζω πώς πιο απάνθρωπο από να σε θάβει ένα ρομπότ νομίζω λίγα άλλα πράγματα ακόμα, μπορεί να είναι....όπως το να είσαι εγκεφαλικά νεκρός και οι δικοί σου να μην μπορούν να πάρουν την απόφαση να χαρίσουν τα όργανά σου. Στον άλλο κόσμο, άλλωστε, δεν μετράει αν έχεις πάρει μαζί σου όλα σου τα όργανα...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...