Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Πού μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια για τους πληγέντες από τις φωτιές στην ΑττικήΠού μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια για τους πληγέντες από τις φωτιές στην Αττική
Κύμα αλληλεγγύης απλώνεται από δήμους, φορείς, σωματεία, επαγγελματίες, μεμονωμένους πολίτες προς τους πληγέντες στις πυρκαγιές της Αττικής.

Το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ έπειτα από επικοινωνία με τον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, συγκεντρώνει γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α).

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι).

Ο δήμος Μαραθώνος ενημερώνει ότι συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Μάκρης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος 104.

Στη Ραφήνα, αλυσίδα σουπερμάρκετ, καφετέριες προσφέρουν δωρεάν γεύματα και φαγητό. Στέγη μπορούν να βρουν όσοι έχουν ανάγκη στο δημαρχείο και πνευματικό κέντρο Ραφήνας. Επίσης, δωρεάν στέγη προσφέρουν ξενοδοχεία της περιοχής.

Για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Κινέτα, παρέχουν βοήθεια το γραφείο δημάρχου Μεγαρέων, τα ΚΑΠΗ Μεγάρων και Κινέτας.

Έτοιμοι να συνδράμουν σε περίπτωση που χρειαστεί, σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών, δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

Για τα αδέσποτα υπάρχουν ειδικές δομές που προσφέρουν βοήθεια, όπως στους Αγίους Θεοδώρους για τα αδέσποτα της Κινέτας.
Ενημέρωση για τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό κ.ά.) στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους Δήμους.

Ακολουθεί λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:
Εμφιαλωμένα νερά
Χυμούς
Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

Σημείο συγκέντρωσης: Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού.
via


Τα μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που βρίσκονταν σε κατασκηνώσεις στις περιοχές Μάτι, Άγιος Ανδρέας και Αγία Μαρίνα, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία. Οι Αρχηγοί των Προσκοπικών Τμημάτων βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς των συμμετεχόντων και ενημερώνουν τις οικογένειες για τις εξελίξεις.

Τα Ενήλικα Στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης έχουν ήδη ενημερώσει τις Τοπικές Αρχές και την Πυροσβεστική για την διαθεσιμότητά τους να συνεισφέρουν ως εθελοντές όπου χρειαστεί βοήθεια.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι πάντοτε πιστοί στην υπόσχεσή τους να «βοηθούν κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση», από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα στις δυνάμεις πυρόσβεσης προσφέροντάς τους νερά. 

Η Κεντρική Διοίκηση βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και μετά από συνεννόηση μαζί τους, προχωρά σήμερα Τρίτη 24 και αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου, σε μία μαζική κινητοποίηση για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, τα οποία θα μεταφερθούν στις πληγείσες περιοχές.

Υπάρχουν τέσσερεις (4) σταθμοί συγκέντρωσης για όσους επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα ή προϊόντα:

1. Κτίριο Κεντρικής Διοίκησης Σ.Ε.Π. Πτολεμαίων 1, Παγκράτι (Πλατεία Προσκόπων) Ώρες: 09:00-17:00 
2. Κτήμα Προσκόπων Κηφισιάς (Χαριλάου Τρικούπη 73, Κεφαλάρι) Ώρες: 18:00-21:00
3. Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό & Ναυταθλητικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου (παράπλευρη Λεωφ. Ποσειδώνος πλησίον γηπέδου Tae Kwon Do) Ώρες: 18:00-21:00
4. Εστία Προσκόπων Μεγάρων (Αλσύλλιο Θεόγνιδος) Ώρες: 18:00-21:00

Οι πληγέντες έχουν άμεση ανάγκη από:
Τρόφιμα (μπισκότα, κριτσίνια, φρυγανιές)
Φάρμακα (παιδικά σιρόπια, Betadine , Fucidin , γάζες)
Νερά και χυμούς
Είδη καθαριότητας: πετσέτες, μωρομάντηλα, σαμπουάν και σαπούνια
Μπαταρίες και φακούς 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2107290046, 6936117147, 6945292724.


Κεντρική Διοίκηση, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

τ. 2107290046 - 2107290097 κ. 6936117149 f. 2107236561

δ. Πτολεμαίων 1, 11635, Αθήνα

w. www.sep.org.gr e. mbena@sep.org.gr

Facebook | Twitter | Instagram | Youtube

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...