Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Λαζαράκια! Μία καταπληκτική συνταγή

 

Αγαπημένα παραδοσιακά, πασχαλινά λαζαράκια, κατάλληλα και για τους/τις vegan φίλους/ες μας. Διάβασε τη συνταγή και ετοίμασε τα για τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

200 ml νερό

80 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

14 γρ. μαγιά, ξερή

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

30 ml ηλιέλαιο

1 πρέζα γαρύφαλλο, τριμμένο

½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη



Για τη γέμιση

100 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

50 γρ. σταφίδες, ξανθές



Στικ γαρύφαλλου, για τα μάτια



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
2Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι, το ηλιέλαιο, τη κανέλα, το γαρύφαλλο και ζυμώνουμε με το γάντζο, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα λείο ζυμάρι.
3Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
4Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε αδειάζουμε τα καρύδια και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
5Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
6Μόλις φουσκώσει η ζύμη, κόβουμε σε κομμάτια των 50 γρ και τα σχηματίζουμε σε μπαλάκια. Από το κάθε μπαλάκι χωρίζουμε τα 40 γρ. για το σώμα και τα 10 γρ. για τα χεράκια.
7Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τα 40 γρ. σε οβάλ σχήμα διαμέτρου 15 εκ., με ένα πλάστη. Απλώνουμε 2 κ.γ. από τη γέμιση στην επιφάνεια της ζύμης και κλείνουμε καλά.
8Με την υπόλοιπη ζύμη (τα 10 γρ.) φτιάχνουμε 2 χεράκια τα οποία περνάμε χιαστί από την πίσω μεριά για να καταλήξουν σε σχήμα Χ μπροστά.

Πασχαλινά Λαγουδάκια Διακοσμητικά: Μοναδικές Ιδέες

 

Τα πασχαλινά αυγά και τα λαγουδάκια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το Πάσχα και την πασχαλινή διακόσμηση. Οι διακοσμητικοί λαγοί, μάλιστα, δίνουν πνοή στο γιορτινό στολισμό και ταιριάζουν τέλεια σε κάθε στυλ διακόσμησης.





Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...