Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Συνταγή για ένα υπἐροχο σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα.

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο σε ζαχαρούχο γάλα. Κάθε κομμάτι έχει την έκπληξη της κολλώδους καρύδας ανάμεσα στα σκοτεινά στρώματα της σοκολάτας. Το όνειρο κάθε chocoholic που έγινε πραγματικότητα.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για άλειμμα του ταψιού
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ψιλοκομμένο
70 γρ. [1/3 φλ. τσαγιού] ζάχαρη άχνη
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
150 γρ. [1 φλ.] αλεύρι
2 κ.σ. κακάο

Για τη γέμιση ινδικής καρύδας:
225 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
1 κουτί [395 ml] ζαχαρούχο γάλα
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
100 βούτυρο ψιλοκομμένο
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και αλείφετε με τις 2 κ.σ.βούτυρο τε ένα ταψί διαμέτρου βάσης 16 x 26 εκ. Καλύψτε το με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Για τη βάση: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και το αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο πάνω από το σοκολατένιο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, το πιέζετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ.
Για τη γέμιση καρύδας: Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το τριμμένο ινδοκάρυδο και το αυγό και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Το απλώνετε πάνω από την ήδη ψημένη βάση και ψήνετε για 25 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Λιώνετε το βούτυρο, σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
Στρώνετε τη κρέμα επικάλυψης πάνω από τη κρύα ήδη γέμιση καρύδας και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 20 λ. Κόβετε σε 12 κομμάτια και σερβίρετε.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πανσέληνος στο αρχαιολογικό μουσείο με ιστορίες


Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και προσκαλεί τους φίλους των σπάνιων στιγμών να απολαύσουν τα κορυφαία αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης στην αθέατη νυχτερινή τους γοητεία.
Την εμπειρία της νυχτερινής περιήγησης στα δάση των εκθεμάτων θα πλαισιώσουν αρχαιολόγοι του Μουσείου και ξεναγοί από τις 20.30 ως τις 22.00, αφηγούμενοι τις δικές τους Ιστορίες της Σελήνης. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αφηγήσεων εδώ!

Πώς να μάθετε το παιδί σας να λέει σωστά την ώρα.

Είναι πολύ απλό να μάθει το παιδί σας την ώρα μέσα από το παιχνίδι! Φτιάξτε παρέα ρολογάκια από χαρτόνι και κάντε εξάσκηση. Θα του αρέσει πολύ! Καλή επιτυχία! 





Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Κλαφουτί με κεράσια και θα θαμπώσετε τους πάντες με τη μαγειρική σας!


Μια πολύ εύκολη, ελαφριά και φρουτένια συνταγή, ιδανική για όσους αγαπούν τα κεράσια. Πρόκειται για ένα clafouti (κλαφουτί), δηλαδή ένα παραδοσιακό γαλλικό γλυκό. Η σύστασή του μοιάζει με αυτό του (flan) φλαν, σαν δηλαδή της κρέμας καραμελέ. Παραδοσιακά, σερβίρεται χλιαρό και πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη. Δείτ το βίντεο!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε
600γρ. κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια)
30γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο για το ταψί
4 μεσαία αυγά
240ml γάλα
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι αλάτι
100γρ. ζάχαρη λευκή (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
3 σταγόνες εσάνς αμυγδάλου
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 4 βανιλίνες
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κεράσια και βγάζετε τα κουκούτσια τους. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό, μεσαίο ταψάκι (περίπου 26εκ διάμετρο) και πασπαλίστε το με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη.
Απλώστε τα κεράσια στο ταψί, μέχρι να καλυφθεί εντελώς η επιφάνειά του.
Σε ένα μπωλ, ρίχνετε τα 4 αυγά, τα 100γρ ζάχαρη και τα χτυπάτε με ένα σύρμα, ρίχνοντας παράλληλα το αλεύρι.
Ρίχνετε και τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το μίγμα στο ταψάκι με τα κεράσια.
Και ψήνετε σε προθερασμένο φούρνο στους 180, για 40-45 λεπτά.


«Αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι». H συγκινητική αναχώρηση του «Αδαμάντιος Κοραής» από τη Σίκινο.


H αναχώρηση του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» την Κυριακή 23 Αυγούστου από το λιμάνι της Αλοπρόνοιας στη Σίκινο. Οι κάτοικοι αποχαιρετούν τους δικούς τους με έναν ιδιαίτερο, συγκινητικό και εντυπωσιακό τρόπο. Μόλις το πλοίο λύνει κάβους και αποπλέει οι κάτοικοι βουτούν ο ένας μετά τον άλλον στη θάλασσα, στα απόνερά του! Ο πλοίαρχος ανταποδίδει τον αποχαιρετισμό και κάνει κάτι εντυπωσιακό: στρέφει το «Αδαμάντιος Κοραής» με την πλώρη στο λιμάνι και τους κορνάρει....

Επιστροφή στο σχολείο με σχολικά από το Public

Τα καταστήματα Public και το Public.gr με την απίστευτη ποικιλία τους σε σχολικά είδη θα ενθουσιάσουν για ακόμη μία χρονιά τους μαθητές που τώρα επιστρέφουν στα θρανία, αλλά και όλους τους γονείς, προσφέροντας τους ακόμη περισσότερα για το νέο τους ξεκίνημα! Επιστροφή, λοιπόν, στο σχολείο με τα σχολικά είδη που θα βρείτε στο Public σε πολύ καλές τιμές κάνοντας κλικ εδώ.
Μην ξεχνάτε ότι για παραγγελίες σε σχολικά είδη άνω των 35€ η αποστολή στο χώρο σας είναι δωρεάν! Ξεφυλλίστε τώρα τον ολοκληρωμένο κατάλογο με όλα τα προϊόντα Back to School που θα βρείτε στα Public, βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για τη νέα σχολική χρονιά και απόκτησε τα!


Πρόγραμμα Παιδικών Εκδηλώσεων: Πριν το Σχολείο, κάνε μια στάση στα Public! Τα Public υποδέχονται τη νέα σχολική χρονιά με μια σειρά εκδηλώσεων για καλό ξεκίνημα:
Ακαδημία Γονέων
Τα Public και οι Εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην Ακαδημία Γονέων, να μιλήσουμε για όλα τα θέματα που σας απασχολούν τη νέα σχολική χρονιά με τη συμμετοχή και συμβολή ψυχολόγων – ψυχοθεραπευτών και γνωσιακών θεραπευτών. 
CITY-DIY: Φτιάξε τη δική σου μοναδική τσάντα
Στόλισε το καινούργιο σου σακίδιο CITY με χάνδρες, κουμπιά, τρουκς και πολλή φαντασία μαζί με τους καλλιτέχνες του CITY backpacks DIY Project! 
Δημιούργησε με πλαστοζυμαράκια Play-Doh και με τα δημιουργικά προϊόντα της Dohvinci!
Γνώρισε τα νέα Play-Doh και τη νέα σειρά προϊόντων δημιουργίαςDohvinci στα καταστήματα Publicκαι φτιάξε μοναδικές δημιουργίες: παγωτά, γλυκά, φαγητά και ό,τι άλλο φανταστείς!
Sticky Art
Αγόρασε προϊόντα Post-it® σε μειωμένες τιμές, και γύρισε σπίτι με το σκίτσο σου! Ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης-σκιτσογράφος, σε περιμένει στα καταστήματα Public προκειμένου να δημιουργήσει καρικατούρες γεμάτες έμπνευση και φαντασία!
Γίνε ζωγράφος!
Έλα στα καταστήματα Public και ζωγράφισε! Έργα του Μιρό, του Keith Haring και άλλων γνωστών ζωγράφων περιμένουν τα παιδιά να τα διαμορφώσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο χρησιμοποιώντας μαρκαδόρους! 
Εσείς, από ποιο βιβλίο είστε;
Μία περίεργη φιγούρα, βγαλμένη θαρρείς από μία άλλη εποχή κυκλοφορεί στα καταστήματα Public. Δε μιλάει, αλλά παίζει μουσική, δεν είναι από εδώ, αλλά από ένα βιβλίο! Μπορεί κανείς να τον βοηθήσει; Ένα διαδραστικό θεατρικό δρώμενο για παιδιά, που συνδυάζει τη μουσική με τη παντομίμα. 
Μαγειρεύοντας ιστορίες
Τα παιδιά χρησιμοποιώντας τη γεύση πλάθουν τα δικά τους παραμύθια, δίνουν ζωή στον ήρωα της φαντασίας τους, εξελίσσουν την περιπέτεια της ιστορίας και της δίνουν το τέλος που εκείνα επιθυμούν.
Αναζητήστε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων των Public στο Public blog κάνοντας κλικ εδώ 
Public, ακόμη περισσότερα για το νέο σας ξεκίνημα.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Δροσερό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές



Φτιάξτε κι εσείς ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με κρεμα, ζελέ, φρυγανιές, και σαντιγί. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο και γίνεται πολύ γρήγορα. 
Τι χρειαζόμαστε: 
3 φακελάκια κρεμα στιγμής βανίλια 
2 κουτιά ζελέ κερασι ή φράουλα 
1 πακέτο φρυγανιές 
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη 
1 ποτήρι νερό 
σαντιγί 
σιρόπι κερασι ή φράουλα 

Πώς το κάνουμε: 
Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα πυρέξ και αφού φτιάξουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 7 λεπτά, τις περιχύνουμε. 
Ετοιμάζουμε τον ζελέ σύμφωνα με της οδηγίες, και πριν πήξει τελείως το ρίχνουμε στις φρυγανιές. 
Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε την κρεμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, και αφού έχει πήξει τελείως το ζελέ, τη στρώνουμε από πάνω αν θέλουμε βάζουμε σαντιγί και σιρόπι κερασι ή φράουλας ανάλογα τη γεύση του ζελέ.

Πώς ένας μπαμπάς έφτιαξε ένα υπέροχο κάστρο για τα παιδιά του από χαρτόκουτα. (βίντεο)


Δείτε πώς ένας μπαμπάς έφτιαξε ένα κατπληκτικό κάστρο από χαρτόκουτα για όλη την οικογένειά του. Παρακολουθήστε το βίντεο και δοικιμάστε να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας. 

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Τρίβει το τυρί, πάνω στις πατάτες και τα βάζει στο φούρνο! Το αποτέλεσμα; Πανδαισία γεύσεων!


Δεν είναι ένα πιάτο που έχουμε συνηθίσει να τρώμε στην Ελλάδα, αλλά μόλις το δοκιμάσετε σας υποσχόμαστε ότι θα γίνει το αγαπημένο σας! Δείτε τις οδηγίες στο βίντεο.
Υλικά:
900γρ. πατάτες τριμμένες
αλάτι και πιπέρι
280 – 3/4 γρ. συμπυκνωμένο ζωμό κότας (να έχει γίνει σαν κρέμα)
450γρ. ξινή κρέμα
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
220γρ. τριμμένο τυρί cheddar

Φανουρόπιτα εύκολη και αφράτη

27 Αυγούστου, η γιορτή του Αγίου Φανουρίου. Εθιμοτυπικά φτιάχνουμε φανουρόπιτα την πηγαίνουμε να “διαβαστεί” στην εκκλησία και μετά τη μοιράζουμε στον κόσμο.Είναι ένα έθιμο που ξεκίνησε από μια ευλαβική χειρονομία των πιστών και το όνομα του έχει συνδεθεί με την εύρεση απολεσθέντων αντικειμένων αλλά και προσώπων. Κατά την παράδοση, η πίτα φτιάχνεται για να σωθεί η μητέρα του Αγίου, η οποία ήταν μια σκληρή, αμαρτωλή γυναίκα. Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης γράφει με αυτή την αφορμή ότι όποιος επικαλείται τον Άγιο Φανούριο πρέπει πάντα να λέει «Θεός σχωρέσ” τη μητέρα του Αγίου Φανουρίου. Θεός σχωρέσ” την».

Υλικά συνταγής
1 ποτήρι ελαιόλαδο [ή μισό ελαιόλαδο, μισό ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση]
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού [και το ξύσμα του]
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
1 κ.γ. κοφτό γαρύφαλο
1 πακέτο 1/2 κιλού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του τύπου Farin up [όσο πάρει- περίπου 2 1/2 – 3 ποτήρια συν για αλεύρωμα του ταψιού]
1 1/2 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ ή 1 κ.σ. σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
Με έναν αυγοδάρτη ή το μίξερ χειρός κτυπάμε καλά το λάδι, την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να γίνει κρεμώδες μείγμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπεϊκιν κοσκινισμένα, [περίπου 2 1/2 – 3 ποτήρια, -όσο πάρει – προσθέστε ή αφαιρέστε λίγο, για να έχετε μια αφράτη, υδαρή ζύμη] [*] και όλα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας για το τέλος τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Βάζουμε και τις σταφίδες αλευρωμένες [**] και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 28-30 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40-45 λ [βάλτε οδοντογλυφίδα ή ξυλάκι από σουβλάκι μέσα στο γλυκό και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο].
Βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε [προαιρετικά] με ζάχαρη άχνη.
[*] Αν ο χυλός γίνει πολύ πηχτός προσθέστε λίγο νερό.
[**] Για να μη πάνε- λόγω βάρους – οι σταφίδες στο “πάτο” του ταψιού, βρέξτε τα χέρια σας και νοτίστε ελαφρά τις σταφίδες. Μετά αλευρώστε τες βάζοντάς τες σε αλεύρι μέσα σε μπολ και με τη βοήθεια ενός κόσκινου αφαιρείτε το πλεονάζον αλεύρι

Πώς να Φτιάξετε Μόνοι σας Ρεσό σε Κοχύλια (Video)


Τα κεριά είναι ένα από τα αγαπημένα μας διακοσμητικά για το σπίτι όλες τις εποχές του χρόνου. Τα κοχύλια είναι επίσης ένα αγαπημένο -αλλά καθαρά καλοκαιρινό- διακοσμητικό για το σπίτι. Πώς θα σας φαινόταν όμως να συνδυάζατε αυτά τα δύο; 
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι φιτίλια και κομμάτια κεριού. Αφού λιώσετε το κερί και το τοποθετήσετε μέσα στα κοχύλια, θα έχετε δημιουργήσει το απόλυτο καλοκαιρινό διακοσμητικό για το σπίτι σας. Εύκολα, πολύ γρήγορα και προπαντός με ελάχιστο κόστος. Δείτε το βίντεο. 

Το Άστρο των Χριστουγέννων Μια νέα ματιά σε ένα αιώνιο μυστήριο | Ηλικίες: 9+

  Η κορυφαία, κλασική πλανηταριακή παράσταση «Το Άστρο των Χριστουγέννων» επιστρέφει πλήρως ανανεωμένη και πιο συναρπαστική από ποτέ. Με ολο...