Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Καλή Ανάσταση από το Λεωνίδιο με αγάπη!



Καλή Ανάσταση! Υγεία και αγάπη!

Είμαστε στο Λεωνίδιο.Το Πάσχα στο Λεωνίδιο της Αρκαδίας και τα έθιμα της περιοχής και κυρίως το πέταγμα των αερόστατων είναι εντυπωσιακά.Το Σάββατο της Ανάστασης αναβιώνει ένα μονάδικο έθιμο που δε θα δείτε σε καμιά άλλη περιοχή της Ελλάδας. 


Με το που θα ακουστεί το πρώτο Χριστός Ανέστη το Σάββατο της Ανάστασης οι κάτοικοι του Λεωνιδίου ανάβουν και απελευθερώνουν εκατοντάδες αερόστατα από όλες τις ενορίες των τοπικών εκκλησιών ενώ το θέαμα συμπληρώνουν φυσικά και τα παραδοσιακά πλέον πυροτεχνήματα.



Τα αναμμένα αερόστατα γεμίζουν τον ουρανό και ταξιδεύουν νωχελικά με τον άνεμο υπό τη λάμψη των πυροτεχνημάτων και τα χειροκροτήματα του κόσμου που τα παρακολουθεί μέχρι να χαθούν από το οπτικό τους πεδίο.

Το έθιμο του αερόστατου κρατάει πολλά χρόνια και σχεδόν κάθε σπιτικό ετοιμάζει το δικό του με παραδοσιακό τρόπο από καλάμι χαρτί και κόλλα πολλές ημέρες πριν, ενώ κάθε αερόστατο φτάνει τα δυο μέτρα σε ύψος.

Δε σας κρύβω πόσο ονειρεύομαι να το ζήσουμε...
Και για όσους μανούλες θέλουν να φτιάξουν με τα παιδάκια τους το αερόστατο, δείτε κι αυτό. 



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου...

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...