Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Γρανίτα ουράνιο τόξο!


φωτογραφία από 
Μην ξεχνάτε, μετά την βροχή έρχεται το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ. Γι' αυτό κι εγώ, σήμερα, λέω να φτιάξω γρανίτες ουράνιο τόξο...Φτιαγμένες από χυμό πορτοκάλι και ρόδι, είναι ιδανικό κέρασμα για παιδιά! 

Είναι πολύ εύκολο να γίνουν, αλλά χρειάζεται χρόνος μέχρι να  παγώσουν και να σερβιριστούν γιατί η κάθε στρώση χρώματος πρέπει να παγώσει πριν προσθέσετε την επόμενη.

ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστείτε :
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κουταλιές ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού
2 φλιτζάνια χυμό ρόδι
3 φλιτζάνια λεμονάδα
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
χρωστικές τροφίμων (φυσική χρωστική ουσία είναι διαθέσιμη σε  καταστήματα υγιεινής διατροφής)
 κύπελλα
ξύλινα μπαστούνια

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε  τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση ανακατεύετε την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.Αφαιρέστε από το μάτι  και ανακατώστε στο σιρόπι καλαμποκιού. Αφήστε το να κρυώσει.

 Στη συνέχεια, προετοιμάζουμε τα χρωματιστά στρώματα.

Κόκκινο: συνδυάστε 1 φλιτζάνι χυμό ροδιού, 2 κουταλιές της σούπας απλό σιρόπι, και 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Πορτοκαλί: συνδυάστε 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού, 2 κουταλιές της σούπας απλό σιρόπι, και 1 κόκκινη σταγόνα και 1 σταγόνα κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Κίτρινο: συνδυάστε 1 λεμονάδα κούπα, 2 κουταλιές της σούπας απλό σιρόπι, και 1 - 2 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Πράσινο: συνδυάστε 1 λεμονάδα κούπα, 2 κουταλιές της σούπας απλό σιρόπι, και 1 - 2 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Μπλε: συνδυάστε 1 φλιτζάνι λεμονάδα, 2 κουταλιές της σούπας απλό σιρόπι, και 1 - 2 σταγόνες μπλε χρωματισμό τροφίμων.

Μοβ: συνδυάστε 1 φλιτζάνι χυμό ροδιού, 2 κουταλιές της σούπας απλό σιρόπι, και 2 σταγόνες μπλε και 1 σταγόνα κόκκινο χρωματισμό τροφίμων.

Ρίχνουμε το κόκκινο στρώμα στο 1/4 περίπου  του κυπέλου και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Προσθέτουμε κατά τον ίδιο τρόπο το πορτοκαλί στρώμα και το παγώνουμε για 30 λεπτά.

Τοποθετούμε τα μπαστούνια στο κέντρο και τοποθετούμε το κίτρινο στρώμα βάζοντας στην κατάψυξη άλλα 30 λεπτά.
Προσθέστε το πράσινο, το μπλε και το μοβ στρώμα με τον ίδιο τρόπο. Το μοβ θα έρθει πολύ κοντά στην κορυφή του κυπέλλου. Αφήστε τις γρανίτες σας  όλη νύχτα στην κατάψυξη για καλύτερα αποτελέσματα!
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...