Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Τι να κάνετε εάν το το παιδί σας χτυπήσει!


Εάν το παιδάκι μας χτυπήσει καλό είναι να παραμείνουμε ήρεμοι, να το πάρουμε αγκαλιά και να το ρωτήσουμε που πονάει. Η αγκαλιά της μαμάς, τα γιατρεύει όλα. Δείτε, ακόμα, τι μπορείτε να φτιάξετε με τραυμαπλάστ για να ξεχαστεί το θέμα πόνος. 
Μια οικογένεια από πεταλούδες. Είναι καταπληκτικές! Και ποιο παιδάκι δεν θα ήθελε να φτιάξει μία; 
Αλλά και για εμάς που εργαζόμαστε σε σχολείο ή νοσοκομείο, μία μικρή ζωγραφιά πάνω στο τραυμαπλάστ του μικρού τραυματία, μπορεί να κάνει την διαφορά! 
Και βέβαια, μπορούμε να ζητήσουμε από το παιδάκι μας να μας φτιάξει ανθρωπάκια από τραυμαπλάστ, να μας πει πώς νιώθει και εάν αισθάνεται καλύτερα. 
Κι αυτές οι πεταλούδες με φτερά γάζας υπέροχες είναι! 
Είχα κάποτε ένα πρωτάκι που "βαριόταν" πολύ.  Έβρισκε κάθε μέρα και κάτι άλλο να μου πει για να μην γράφει. Μια μέρα μάγκωσε το δαχτυλάκι του. Ήρθε σχολείο με ένα γιγάντιο τραυμαπλάστ στο δαχτυλάκι του και μου λέει αποφασιστικά: "Από σήμερα, κυρία,  γράψιμο, τέλος"! Και βέβαια, μπορούμε να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε τα γραμματάκια με έναν διαφορετικό τρόπο! 
motherhoodmoments
Εάν το παιδάκι μας χτυπήσει, συνεχίζουμε  το παιχνίδι! 


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


2 σχόλια:

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...