Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Παιχνίδια με πλαστικά αυγά που οξύνουν τον νου!


Το Πάσχα βρίσκουμε, πολύ εύκολα και παντού πλαστικά αυγά. Προσοχή, όμως, μην τα πετάτε! Μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό παιχνίδι όλο τον χρόνο και να δώσουν τροφή στο παιδί σας, όχι , μόνο το σώμα αλλά και στην σκέψη. 
Θεωρώ, πώς δεν είναι σωστό το μάθημα της φυσικής να ξεκινάει στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού σχολείου. Σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορείτε να κάνετε στο παιδί σας πειράματα φυσικής με αυτά και να του μιλήσετε για την άνωση;
Και, βέβαια μην πετάτε ποτέ τα πλαστικά σας αυγά γιατί μπορείτε με αυτά να κάνετε Μαθηματικά στο παιδί σας με έναν πολύ παιγνιώδη τρόπο! Καταπληκτικό να μαθαίνεις, παίζοντας!
Ύστερα, είναι πολύ διασκεδαστικό να τα μεταμορφώσετε σε ζωάκια και να παίξετε με το παιδί σας τους μύθους του Αισώπου! Μια καταπληκτική ιδέα για παιχνίδι  που καλλιεργεί τον λόγο και την φαντασία. 
playinghouseinmaryland
Μπορείτε πάνω τους να ζωγραφίσετε συναισθήματα, να πείτε στο παιδί σας διάφορες ιστορίες και να διαλέξει τι αισθάνεται. Καλλιεργείστε την συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας και μυήστε το στον μαγικό κόσμο της ενσυναίσθησης. 
Ρωτήστε στο παιδί σας από τι γράμμα αρχίζουν τα μικρά παιχνιδάκια που έχετε κρύψει μέσα σε αυτά. Διασκεδαστικό παιχνίδι! 
parenting
Εάν μετά από όλα αυτά κουραστείτε να παίζετε, περάστε τα πλαστικά αυγά σας με κόλλα και χρυσόσκονη και στολίστε τα στο γιορτινό σας τραπέζι. Και του χρόνου! 
Πλαστικά αυγά όλο τον χρόνο θα βρείτε εδώ. Καλό Πάσχα! Και του χρόνου! 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...