Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ένα πραγματικά πράσινο σχολείο στο Μπαλί!


Αν κάποια στιγμή στη ζωή σας είχατε ονειρευτεί ένα σχολείο στο οποίο δεν υπάρχουν τοίχοι και  βρίσκεται μέσα στο δάσος, τότε μάλλον είχατε ονειρευτεί το Green School στο Μπαλί. Είναι ένα μαγικό, πράσινο σχολείο που δεν υπάρχει μόνο στα όνειρά σας. 

Ίσως να μην υπάρχουν πολλά σχολεία στον κόσμο που βρίσκονται στη μέση της ζούγκλας και είναι τόσο ευαισθητοποιημένα σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον. Είναι ένα πραγματικά υπέροχο σχολείο που φτιάχτηκε από τον John και την Cynthia Hardy. 
Το σχολείο είναι πολύ φιλικό στο περιβάλλον σχολείο που προσφέρει πραγματικά ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές σε ένα περιβάλλον μαγικό. 
Τα παράθυρα των τάξεων χωρίς τοίχους, έχουν αυτήν την θέα που βλέπετε. Την ζούγκλα. Μα είναι υπέροχο να το βλέπεις, να πηγαίνεις εκεί σχολείο ή να είσαι δασκάλα.
Όλη η απαραίτητη  ενέργεια για τη λειτουργία του προέρχεται από «καθαρές» πηγές όπως μια υδροηλεκτρική γεννήτρια και ηλιακούς συλλέκτες. 
Το σχολείο είναι κατασκευασμένο από μπαμπού και περιλαμβάνει εκτός από αίθουσες χωρίς τοίχους γυμναστήριο, εστίες, γραφεία και καφετέρια. 

Το Green School λειτούργησε για πρώτη φορά το 2008 και εκτός από τα αγγλικά, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες, οι μαθητές του σχολείου βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τη φύση και αποκτούν γνώσεις για το περιβάλλον και για το πως μπορούν να προστατεύσουν τον πλανήτη. 

Στο σχολείο παρακολουθούν μαθήματα περίπου 120 παιδιά ηλικίας τριών έως δεκαέξι ετών με κοινό σημείο αναφοράς την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα οικολογίας.

Είναι ένα πραγματικά μαγικό σχολείο...
Για να μαθαίνεις το σεβασμό στο περιβάλλον...
Να πηγαίνεις, εκεί, με χαρά κάθε μέρα. 
Νομίζω πώς είναι ένα ιδανικό περιβάλλον μάθησης.
 Για να ανακαλύπτεις τον κόσμο μέσα από το παιχνίδι.
Να κάνεις γυμναστική.
Να συναντάς τους φίλους σου.

Το σχολείο είναι μέσα στη ζούγκλα και χτισμένο δίπλα στον ποταμό Αγιούνγκ, και έχει μια κεντρική κατασκευή σε σχήμα σπιράλ που είναι η μεγαλύτερη κατασκευή από μπαμπού στον κόσμο.

Σ΄αυτό το σχολείο συμβαίνει κάτι μαγικό. Οι μαθητές και δάσκαλοι δημιουργούν, εμπνέονται από την ομορφιά της φύσης.
Έτσι, θα έπρεπε να είναι τα σχολεία, μεγάλα, ανοιχτά, δίπλα στην φύση, να σέβονται τον μαθητή.  
Ένα σχολείο πρέπει να ηρεμεί και να  ταξιδεύει τα παιδιά μας  στον κόσμο των ονείρων. Αυτό είναι το σχολείο που αξίζουν...
 φωτογραφίες από iwan.com

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχο σχολείο! Το δικό μου ήταν ένα ορθογώνιο κτίριο άσχημο. Βέβαια είχε ένα μεγάαααλο προαύλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...