Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στις 8 Μαΐου 2011


Ένας εναλλακτικός τρόπος να γιορτάσουμε την γιορτή της μαμάς! Όλη η Ελλάδα θα συμμετέχει στην 4η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία την Κυριακή 8 Μαΐου.Σύνθημα των διοργανωτών είναι «Να σώσουμε τις πόλεις!Με Αναβαθμισμένες Δημόσιες Συγκοινωνίες Ποδηλατοδρόμους Πεζόδρομους». 
Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια, μεγαλύτερη σίγουρα, ποδηλατόβολτα. Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις.
Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την κατάχρηση αυτή μας βρίσκει αντίθετους.
Στην Ποδηλατοπορεία συμμετέχουν 32 πόλεις, όπου μεταξύ των άλλων είναι η Αθήνα, το Αίγιο, το Άργος, ο Βόλος, η Δράμα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, τα Καμμένα Βούρλα, η Κατερίνη, κλπ.Η ποδηλατοπορεία θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι και στην Αθήνα διοργανώνονται προσυγκεντρώσεις σε πολλά σημεία της πόλης.
 Αξίζει το ποδήλατο να μπει στη ζωή των παιδιών μας!

Πληροφορίες: podilates.gr.
 Πηγή:econews

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...