Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Φτιάξτε μπισκοτόσπιτα με τον Γαστρονόμο!


Τι λέτε θα δοκιμάσετε, φέτος, να φτιάξετε το δικό σας μπισκοτοσπιτάκι; Νομίζω, αξίζει...τα παιδιά μας θα χαρούν πολύ! Η συνταγή είναι από το τεύχος 17 των Γλυκών ιστοριών που κυκλοφορεί αυτόν τον μήνα στα περίπτερα.Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά για τους μικρούς μας φίλους είναι αυτόν τον μήνα εμπνευσμένα από τα παραμύθια. Αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που  έχουν στείλει οι αναγνώστες, το μπισκοτόσπιτο του Χάνσελ και της Γκρέτελ θα στολίσει πολλά τραπέζια φέτος και θα κάνει πολλά παιδιά χαρούμενα. 
Κι επειδή αυτός είναι ένας στόχος που αξίζει να υποστηρίξουμε, βρείτε εδώ τη συνταγή, ώστε όλοι να μπορέσετε να τη φτιάξετε, ακόμη κι αν δεν αγοράσετε το τεύχος. Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!
Εκτός από το μπισκοτόσπιτο, εξίσου δημοφιλή φαίνεται να είναι και τα μπισκοτάκια του Αη Βασίλη και η μηλόπιτα της Χιονάτης από το ίδιο θέμα. Δείτε κάποια δείγματα από τις φωτογραφίες:
Πολύ ζεστό το σπιτάκι της Οana Cercel. Έχει και σταλακτίτες από χιόνι και έλκηθρο με δώρα του 'Αγιου Βασίλη. Όπως φαίνεται, η αγαπητή Cercel έχει μεγάλη φαντασία.
 Η Εφροσύνη Παπανικόλα από την Κάλυμνο δεν μας έστειλε ένα αλλά τρία μπισκοτόσπιτα και το καθένα διαφορετικό! Εκτός από τις ωραίες πράσινες γιρλάντες γύρω από τις πόρτες και την περίτεχνη σκεπή με τη σοφίτα, μας εντυπωσίασε το σελοφάν στα παράθυρα, που φίλτραρε το φως δίνοντας μια εικόνα θαλπωρής.
 O Νικόλας Σφαντός ακολούθησε πιο πιστά την δική μας εκδοχή, αλλά αντί για γλάσο στη σκεπή διάλεξε χρωματιστή τρούφα και Smarties για τα έλατα.
 Η Κατερίνα Αγγελακοπούλου έφτιαξε και ροζ κουρτίνες, ενώ στόλισε τη σκεπή με γλασαρισμένα φρούτα και σμέουρα.
Η Στεφανία Οικονόμου δηλώνει αρχάρια στη ζαχαροπλαστική, αλλά μια χαρά τα κατάφερε. Ο 18 μηνών γιος της βλέπει το σπιτάκι και χαμογελάει.
πηγή: gastronomos.gr

 Χρόνια Πολλά! Αγάπη! Παιχνίδι!
   


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...