Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ένα νηπιαγωγείο πάνω σ 'ένα δέντρο!


Ανακάλυψα κάτι απίστευτο! Το νηπιαγωγείο  Ringaround Treehouse Kindergarden στην Ιαπωνία είναι χτισμένο πάνω στον κορμό ενός δέντρου!  Μα είναι υπέροχο! Θέλετε να το δούμε παρέα; Όταν το είδα πρώτη φορά, ένιωσα κάπως έτσι!
 
Τα παιδάκια την ώρα του διαλείμματος παίζουν  σκαφαλώνοντας πάνω στο δέντρο! Εμείς, πάλι εάν δούμε κάποιο παιδάκι στο σχολείο να το κάνει, το κυνηγάμε να κατέβει γρήγορα, κάτω!
Για να πας στην τάξη σου όταν χτυπήσει το κουδούνι ανεβαίνεις ορόφους στο δέντρο! Μετά από τόσο παιχνίδι και χαρά ποιος έχει όρεξη για σκανταλιές στην τάξη;Μου φαίνεται, ίσως, πρέπει να αναθεωρήσουμε λίγο τις αντιλήψεις μας, περί πειθαρχίας!
Εδώ, τα παιδάκια είναι καθισμένα και παρακολουθούν το μάθημά τους. Απίστευτο! Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση της έννοιας "κάθομαι"! Διαφορετική, αλλά μου αρέσει πολύ περισσότερο από την δική μας!
Τα πατώματα σ' αυτό το νηπιαγωγείο είναι ξύλινα κι εάν κάποιο παιδάκι πέσει σκαρφαλώνοντας, υπάρχουν μαξιλαράκια! Οι δικές μας αυλές είναι από τσιμέντο.
Το δέντρο φυτεύτηκε πριν από πενήντα χρόνια. Στα κλαδιά του έχουν παίξει πολλά παιδάκια πολύ πριν γίνει νηπιαγωγείο. Στις ρίζες του δέντρου έχει φωλιάσει η χαρά κι η αγάπη. Μακάρι, τα σχολεία  για τα παιδιά μας να ήταν  έτσι! Με γερά θεμέλια και μια αγκαλιά, ανοιχτή, σε όλα! Να μην υπάρχει ο φόβος αν θα πέσουν τα παιδιά. Άλλωστε τα καλύτερα, τα έμαθα στην ζωή, από τα λάθη μου. Μακάρι να το θυμάμαι, όταν  μιλάω στους μαθητές μου.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :) 

4 σχόλια:

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...