Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Πώς να φτιάξετε ένα μαγικό χαλί με το παιδί σας. Συναρπαστικό παιχνίδι!


Σε πολλά παραμύθια που διαβάζω στην κόρη μου υπάρχει κάποιος ήρωας που υφαίνει ή ταξιδεύει πάνω σε ένα μαγικό χαλί.  Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε νησί και όταν ήμουν παιδί, στεκόμουν με τις ώρες και παρακολουθούσα στην προγιαγιά του καλύτερου φίλου μου, να υφαίνει υπομονετικά στον αργαλειό της.
Σας αρέσει αυτό το χαλί; Δεν φτιάχτηκε στον αργαλειό αλλά είναι μοναδικό. Για να το φτιάξετε με το παιδί σας, θα χρειαστείτε σχοινιά , χρωματιστά μαλλιά και πομ - πομ. Τι υπέροχη ιδέα για παιχνίδι. Τα σχοινιά τα κάνετε σε σχήμα σπείρας. 
Πλέκετε ενδιάμεσα τα χρωματιστά μαλλιά και στο τέλος στερεώνετε τα πομ- πομ. Όλα αυτά μπορείτε να τα ενώσετε μαζί με κόλλα από μπιστόλι σιλικόνης.
Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να φτιάξετε ένα χαλί με κοχύλια για τις γοργόνες και τους πειρατές σας. Πάντως, ένα είναι σίγουρο, το χαλί σας, θα είναι μαγικό! Ένα υπέροχο παιχνίδι για να παίξετε με το παιδί σας.  Καλό ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της φαντασίας! 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


10 σχόλια:

  1. Τέλεια ιδέα!!Θα το φτιάξω με τις ξαδέρφες μου!!Ειρήνη,Ιωάννινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο χαίρομαι που θα το φτιάξετε! Καλή διασκέδαση!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ όμορφο!!!!!! Πανέμορφο θα ελεγα, αλλα νομίζω ότι είναι λίγο δυσκολο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιο, αλλα και μενα μου φαινεται δυσκολο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν και δύσκολο θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή, φαίνεται διασκεδαστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια ερώτηση πιστόλι σιλικόνης που ζεσταίνεται με το ρεύμα ή το απλό πιστόλι σιλικόνης που ξέρουμε όλοι και αν είναι απλό πιστόλι σιλικόνης χρησιμοποιούμε μια οποιοδήποτε κόλλα ή υπάρχει κάποια εξειδικευμένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστόλι σιλικόνης που ζεσταίνεται με το ρεύμα. Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...