Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Origami ένα γνωστό άγνωστο παιχνίδι των δικών μας παιδικών χρόνων!

 Σήμερα, θα σας πω για ένα γνωστό άγνωστο παιχνίδι των δικών μας παιδικών χρόνων...
φωτογραφία από
Θυμάστε τις βαρκούλες των παιδικών μας χρόνων που μαζί τους παίζαμε και ταξιδεύαμε στο όνειρο ; 

Εάν έλεγα στην μαμά και στον μπαμπά μου ότι ήταν οι πρώτοι που με έμαθαν να φτιάχνω origami θα με κοίταζαν πολύ περίεργα….
Η βαρκούλα ίσως είναι το πιο γνωστό origami στην Ελλάδα. Έχουν μεγαλώσει πολλές γενιές μαζί της. Και παραμένει πανέμορφη.

Ποιος από εσάς, ακόμα,   δεν θυμάται τις σαΐτες που ρίχναμε ο ένας στον άλλο και παίζαμε στην τάξη, όταν η δασκάλα μας κοίταζε αλλού;  

Δε γνωρίζω πως έφτασαν τα Origami στη χώρα μας. Ήταν, όμως, πάντα μέρος των παιδικών μας παιχνιδιών! Αποτελούν ιαπωνική τεχνική αιώνων, και είναι γνωστή ως η τεχνική διπλώματος χαρτιού.

Το origami δεν χρησιμοποιείται μόνο ως εικαστική τέχνη και τρόπος διασκέδασης, αλλά έχει εφαρμογές και σε τομείς όπως τα μαθηματικά, η αρχιτεκτονική, η ιατρική (ως μέθοδος θεραπείας) κ.α. 

Το χαρτί που χρησιμοποιείται για το origami μπορεί να είναι οποιοδήποτε τετράγωνο χαρτί. Υπάρχουν όμως και ειδικά χαρτιά, τα οποία είναι πιο ανθεκτικά, αφού δεν σκίζονται και έτσι τους δίνουμε πιο εύκολα τη φόρμα που θέλουμε. Κυκλοφορούν σε πολλούς τύπους και χρώματα ανάλογα με τα μοντέλα που θέλει κανείς να φτιάξει. 

Ανακάλυψα ένα καταπληκτικό ιστοχώρο το origamivideo.net  με εκπληκτικά βίντεο για να παίξετε με τα παιδιά σας και να φτιάξετε origami.
 Φτιάξτε μαζί τους ζώα, πουλιά, λουλούδια και οτι άλλο βάζει ο νους σας!Tα παιδιά όταν κατασκευάζουν origami  είναι πολύ διασκεδαστικό!
Βρήκα, ακόμα, μερικές πολύ όμορφες ιδέες για να πάρετε χαρτιά και να δημιουργήσετε έναν χάρτινο παραμυθένιο κόσμο με το παιδί σας! Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω, αξίζει να βάλουμε την δημιουργικότητα στη ζωή μας!

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...