Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μανούλα γιατί οι παπαρούνες είναι κόκκινες;



"Μανούλα γιατί οι παπαρούνες είναι κόκκινες";

Λένε, πώς οι παπαρούνες, που βάφουν άλικα αγρούς και περιβόλια, συμβολίζουν σταγόνες από το αίμα του Χριστού. Οι πρώτες παπαρούνες, λένε, πως βγήκαν στα πόδια του Χριστού, στη βάση της Σταύρωσης, αμέσως μετά το «Κλίνας την κεφαλήν παρέδωκεν το πνεύμα» ... Στάλες είναι οι παπαρούνες από το αίμα του Χριστού, που σταυρώθηκε, για τη σωτηρία των ανθρώπων. 
Πρώτα από τ’ ανοιξιάτικα λουλούδια, ανθίζουν οι παπαρούνες, πιστές σ’ όποια άνοιξη, ειρήνης ή πολέμου, για να φέρουν το μήνυμα της Μεγάλης Θυσίας αλλά και το άγγελμα της Ανάστασης.
Όταν σταυρώθηκε ο Χριστός, ένα καφετί πουλάκι μ' άσπρο λαιμό πέταξε πάνω από το άγιο Κεφάλι του Χριστού, που το έσφιγγε ένα αγκάθινο στεφάνι, ενώ ένα μικρό άσπρο λουλούδι είχε ανθίσει στη βάση του Σταυρού.Το μαρτύριο του Θεανθρώπου έθλιβε το πουλί και το λουλούδι.


Το πουλάκι θέλοντας ν' απαλύνει τον πόνο του Χριστού, τράβηξε το ένα αγκάθι. Σταλαγματιές από το αίμα Του έπεσαν στο λαιμό του πουλιού κι άλλες κύλησαν πάνω στο λουλούδι, που άνοιξε τα πέταλά του όσο πιο πολύ γινόταν για να τις δεχτεί.Μονομιάς ο λαιμός του πουλιού και τα πέταλα του λουλουδιού βάφτηκαν κόκκινα.

Έτσι, το αίμα του Χριστού χάρισε στον κοκκινολαίμη και στην παπαρούνα κόκκινο χρώμα.

Καλή Ανάσταση να έχουμε...

Διαβάστε ακόμα

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...