Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Παιχνίδια για παιδάκια προσχολικής ηλικίας!


flickr
Υπάρχουν πολλές και εξαιρετικές ιδέες για παιχνίδι για παιδάκια προσχολικής ηλικίας. Αυτό το παιχνίδι παίζεται ως εξής: παίρνουμε ένα μεγάλο κουτί. Μέσα του τοποθετούμε μικρότερα. Δίνουμε κάθε φορά στο παιδί μας ένα αντικείμενο και του ζητάμε να βρει που ταιριάζει. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί μας μαθαίνει να ταξινομεί. 
Μπορούμε, ακόμα, να του ζητήσουμε να συναρμολογήσει κάτι, αφού πρώτα έχουμε βγάλει φωτογραφίες στη σειρά που θα το βοηθήσουν! 
preschoolfun
Ενώ παίζουμε με  τα κατσαρολικά της κουζίνας ρωτάμε το μικρό μας να βρει που θα μαγειρέψουμε κάθε φαγητό. Π.χ. το αυγό στο τηγάνι το τηγανίζουμε...κ.τ.λ. Με αυτόν τον τρόπο εμπλουτίζεται το λεξιλόγιο του παιδιού μας! 
preschoolfun
Εάν έχουμε έναν δίσκο με αριθμούς ζητάμε από το παιδί μας να βάλει τόσα παιχνιδάκια όσα λέει ο αριθμός! Ένα όμορφο παιχνίδι μαθηματικών που θα κρατήσει ώρα το παιδί μας απασχολημένο! 
lakeshorelearning
Ένας καλός τρόπος να μάθουμε στο παιδί μας τα χρώματα είναι να του ζητήσουμε να τα βρει και να τα αντιστοιχήσει με παιχνιδάκια του! 
Επίσης, μπορούμε να μαζέψουμε  παιχνίδια, κοχύλια, χάντρες και ότι άλλο  σκεφτούμε και να φτιάξουμε πίτες από πλαστελίνη για τις κούκλες μας! 
picklebums
Και, βέβαια, μια πολύ καλή ιδέα για δημιουργικό παιχνίδι είναι να συγκεντρώσουμε κομματάκια από χαρτιά ή ότι άλλο έχουμε και να φτιάξουμε ένα υπέροχο κολάζ. Ύστερα, από όλα αυτά το απόγευμα με το παιδί  μας θα είναι συναρπαστικό! Καλό παιχνίδι! 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


2 σχόλια:

  1. Το Παίζουμε μαζί είναι το καλύτερο blog!!!!! Λία Σέρρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει πιό όμορφο πράγμα από το χρόνο που περνά μια μαμά με τα παιδάκια της και εσύ δίνεις ωραίες ιδέες για να γίνει ακόμα καλύτερος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...