Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Για τα παιδιά σας το Πάσχα!


Η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά και σε λίγες μέρες έρχεται το Πάσχα. Όμως, βρέχει. Τι να κάνετε εάν μείνετε με το παιδί σας στο σπίτι. Θέλετε να δούμε πώς να φτιάξετε με το παιδί σας παιχνίδια; Οι ιδέες αυτές είναι καταπληκτικές . 
easter.tipjunkie
Φέτος το Πάσχα, χρησιμοποιήστε κομμάτια από ξύλο και φτιάξτε με το παιδί σας υπέροχα παιχνίδια. Μια βόλτα   στο ξυλουργείο της γειτονιάς σας για να μαζέψετε τα ξύλα που δεν χρειάζονται πια και το παιχνίδι αρχίζει.  Είναι όλα τους μοναδικά ζωάκια για να παίξει το παιδί σας. Και το ωραίο; Μπορείτε κι εσείς να τα φτιάξετε με το παιδί σας. Είναι πανεύκολο! 
go.tipjunkie
Για να φτιάξετε το κοτοπουλάκι χρειάζεστε ένα κομμάτι ξύλο. Βάψτε το κίτρινο, προσθέστε πούπουλα ματάκια μύτη και στόμα. Και είναι έτοιμο! 
Και για να φτιάξετε το αρνάκι σας θα χρειαστείτε ένα κομμάτι ξύλο. Βάψτε το λευκό και μαύρη την μουσούδα του. Το μαλλί του από βαμβάκι. 
go.tipjunkie
Τέλειο! Το παιδί σας θα χαρεί πολύ παίζοντας μ' αυτά τα ζωάκια. Μπορείτε να φτιάξετε όμορφα παραμυθάκια για το Πάσχα.
Αλλά κι αυτά τα ξύλινα αυγά είναι πανέμορφα. Στολίστε τα στο δωμάτιο του παιδιού σας. Θα του αρέσει πολύ! 
Κι εάν βρείτε κι εσείς ξύλινα αυγά, αυτός, είναι ένας καταπληκτικός τρόπος, να τα βάψετε με το παιδί σας! Καλό Πάσχα. Καλό παιχνίδι. 
Τα πλαστικά σας αυγά μπορείτε να τα κάνετε ανθρωπάκια. Είναι πολύ εύκολο και διασκεδαστικό! 
Κι εάν αναρωτιέστε πώς να φάτε το αρνάκι σας φέτος...απλώστε λίγο φέτα, με το παιδί σας, σε μια φρυγανιά και λίγα λαχανικά για να φτιάξετε το λιβάδι στο αρνάκι σας. Καταπληκτικό! 

24sata
Και βέβαια, αρνάκια , γλυκά, μπορείτε να φτιάξετε και με καρύδα και καραμέλες. Απλά υπέροχα! 

freefuneaster
Και μην ξεχνάτε! Μπορείτε να διακοσμήσετε τα κέικ σας με καραμέλες και να φτιάξετε αρνάκια. Τέλειο κέρασμα, για το γιορτινό τραπέζι. 


Αλλά αυτό που αξίζει να δοκιμάσετε, θα το κάνω κι εγώ με την κόρη μου, είναι να φτιάξετε ένα κέικ αρνάκι. 

Δεν είναι καταπληκτικό; Την φόρμα για να το κάνετε θα βρείτε εδώ.Για να το φτιάξουμε σύμφωνα με τις συνταγές της παρέας θα χρειαστούμε: 
125γρ μαλακη μαργαρίνη ή βούτυρο, 
125γρ ζάχαρη,
1 βανίλια,
1 πρέζα αλάτι,
ξυσμα απο ενα λεμόνι,
2 αυγά,
125γρ αλεύρι
Υλικά επικάλυψης:

150γρ ζάχαρη άχνη, 

1-2 κ.σ. ζεστό νερο, 
30γρ ινδοκάρυδο

Ανακατεύουμε τα υλικα για το κεικ. Αφου βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε την ειδική φόρμα σε σχήμα αρνιου, τη γεμιζουμε και ψηνουμε στους 180° για 65 λεπτά περίπου.Αφού ψηθεί και ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσει καλα. Για το αρνάκι μας ανακατεύουμε την άχνη με το ζεστο νερο, να γίνει ένα γλάσο και το αλείφουμε. Πριν στεγνωσει σε ενα πιατο με ινδοκάρυδο απλώς βυθίζουμε τη βάση. Εναλλακτικά του βάζουμε καραμέλες. Κι έτοιμο!Καλή όρεξη για παιχνίδι! Καλό Πάσχα! 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


5 σχόλια:

  1. Ουαου!!!!Καταπληκτικά όλα! ΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζέφη, πού τα βρίσκεις όλα αυτά; Είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Σκοπεύω να αναρτήσω τα ζωάκια και κάτι είδα με παιχνίδια από ξύλινες κουτάλες. Τελικά αυτό το μπλογκ είναι ατελείωτο. Θα τα ξαναπούμε. Ελένη Δημάκη από ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ http://mazi-xeri-xeri.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ' ευχαριστώ Ελένη μου! Καλή συνέχεια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...