Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Μικροί και μεγάλοι σεφ, όλοι, στην κουζίνα!



Για τα παιδιά μας, η κουζίνα είναι ένας χώρος πρόκληση! Και πώς να μην είναι; Μπορούν να πιάσουν, να γευτούν, να μυρίσουν όλους τους θησαυρούς που κρύβει η μαμά και συμμετέχοντας στην προετοιμασία εξοικειώνονται με τις διάφορες γεύσεις κι αυτό, όλο, είναι μαγικό!


Πολλές φορές το μαγείρεμα αποτελεί χρονοβόρα κι ίσως κουραστική ασχολία μετά από μία δύσκολη μέρα εργασίας. Τι λέτε να την μετατρέψετε σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα για εσάς και τα παιδιά σας; Να μπούμε και να φτιάξουμε κάτι ξεχωριστό!

Δεν θα ήταν προτιμότερο να έχετε ένα βοηθό που με μεγάλη χαρά θα σας πρόσφερε τις υπηρεσίες του και μεγάλη φαντασία θα στόλιζε το τραπέζι; 

Κι εάν το παιδί σας έχει πάρτι ή γενέθλια μπορείτε να φτιάξετε, παρέα, μία υπέροχη τούρτα σαν αυτήν εδώ!  Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε την κούκλα που θα μπει μέσα στο κέικ σας, την βρήκα εδώ και την φόρμα που βλέπετε και θα την βρείτε εδώ. Ένα είναι σίγουρο! Το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό! 

Εάν ο γιος σας έχει γενέθλια μπορείτε να του φτιάξετε ένα κέικ - πειρατικό καράβι. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να μυήσετε το παιδί σας στον μαγικό κόσμο των γεύσεων; Την φόρμα για να το φτιάξετε θα την βρείτε εδώ.
Αλλά αυτό με το οποίο η κόρη μου ξετρελάθηκε ήταν το κέικ μελλισο - φωλιά. Την φόρμα για να το φτιάξετε θα την βρείτε εδώ. Μα είναι καταπληκτική ιδέα για παιδικό πάρτι. Και γιατί, όχι, και για βάφτιση. Φτιάχνετε το κέικ και στους καλεσμένους σας δίνετε δώρο βαζάκια με μέλι και αμύγδαλα! 
Wilton 12-Piece Cupcake Decorating Set
Και μ' αυτό εδώ το υπέροχο σετ αφού ψήσετε τα κέικ σας, θα τα διακοσμήσετε με το παιδί σας, υπέροχα! 
Wilton Classic Wonder Mold
Εάν πάλι κάνετε βασιλοπούλα μου αρέσει πολύ κι αυτή η φόρμα με την κούκλα που βρήκα εδώ εδώ. Με τα κατάλληλα καλούπια σαν αυτά που θα βρείτε εδώ μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα μπισκότα, έντομα. 
Backyard Bugs Cake Tin - Platinum Series 
Αλλά και μία τούρτα παπάκι θα ήταν εξαιρετική να την φτιάξουμε με το παιδί μας. Θα χρειαστούμε αυτήν την φόρμα που βρήκα εδώ. Τοποθετούμε πάνω της το κεράκι με την ηλικία του μικρού μας. Είναι καταπληκτική! 
Birkmann Erne the Duck Cake Pan
Και βέβαια, μία εξαιρετική ιδέα είναι να βάψετε με χρώματα (θα τα βρείτε εδώ) τα μπισκότα βουτύρου. Ένα πολύ γλυκό κέρασμα με την προσωπική σφραγίδα του μικρού σεφ- καλλιτέχνη σας! 
Wilton Fine Tip Primary Colours Food Writers SET-5 / 609-100
Αλλά το καλύτερο είναι για το τέλος. Βρήκα ένα κουτί το οποίο περιέχει πολλά  καλούπια για να φτιάξουμε με το παιδί σας του κόσμου τα κουλουράκια σε απίθανα σχέδια. 
101 τρόποι να πλάσετε τα κουλουράκια με το παιδί σας! Το εκπληκτικό, αυτό σετ θα βρείτε εδώ
Και οι ιδέες δεν τελειώνουν ποτέ. Μ' αυτό το καλούπι που θα βρείτε εδώ  μπορείτε να φτιάξετε παζλ! Φανταστική ιδέα για παιχνίδι. Καλή διασκέδαση! 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


*Όλα τα παραπάνω προϊόντα μπορείτε να τα βρείτε κάνοντας κλικ πάνω στις ονομασίες τους. Διαβάστε κι αυτό το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ, εάν θέλετε να πάρετε πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείτε να τα αγοράσετε.

2 σχόλια:

  1. Όλα μ αρέσουν!Πολύ ωραίες ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειες ιδέες και όχι μόνο...Η τούρτα παπάκι για το παπάκι σας..ήταν τρέλα!!!Εγώ ξετρελάθηκα με το πειρατικό καράβι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...