Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

8 Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα γυναίκας


Η 8η Μαρτίου έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας των πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο ως «Ημέρα της Γυναίκας».Πόσο ουσιαστικό, όμως, είναι το νόημα που δίνουμε στην ξεχωριστή αυτή ημέρα; Αποτελεί αφορμή για προβληματισμό πάνω στη θέση της γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο;  
Όλες οι γυναίκες έχουν πολλούς ρόλους στη ζωή τους . Είναι γυναίκες, μαμάδες, νοικοκυρές, σύζυγοι, εργαζόμενες γυναίκες, φίλες, κόρες.  
Σήμερα κάτω από δύσκολες κοινωνικές συνθήκες, η γυναίκα στην κοινωνία μας νιώθει να ασφυκτιά. Γιατί αυτό που ονειρεύεται, είναι, ο κόσμος μας, να γίνει ένα φιλόξενο σπίτι για τα παιδιά. Να υπάρχουν αξίες, σεβασμός στην ανθρώπινη προσωπικότητα και όραμα.
Σήμερα οι κοινωνικές πιέσεις είναι μεγάλες, οι ρυθμοί ζωής πιεστικοί, οι αξίες απαξιώνονται καθημερινά αλλά σ' όλα αυτά όλες εμείς πρέπει να μην ξεχάσουμε την ελπίδα.Την βλέπουμε στα μάτια των παιδιών μας. Μακάρι να έπαιρνε το βλέμμα μας λίγη από την λάμψη και την ομορφιά τους. 
Για έχουμε κουράγιο να παίζουμε μαζί τους και να τους δείχνουμε πως μπορούν να πιστεύουν στις δυνάμεις τους και να ονειρεύονται και να πλάσουν έναν κόσμο καλύτερο, πιο ανθρώπινο.
Εάν θα μπορούσα στον κόσμο κάτι να άλλαζα θα ήταν να φέρω πίσω την ελπίδα...ξέρω, όμως, που κρύβεται στην αγκαλιά μας.


Χρόνια μας Πολλά! Και να θυμάστε "Υπάρχει μια γυναίκα στην αρχή όλων των μεγάλων πραγμάτων". (Alphonse de Lamartine, 1790-1869, Γάλλος ποιητής και φιλέλληνας).

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...