Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ουράνιο τόξο από ζυμαρικά!


Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτό το υπέροχο ουράνιο τόξο με το παιδί σας από ζυμαρικά. Είναι πανεύκολο!
Παίρνετε πολύχρωμα ζυμαρικά.
Ζητάτε από το παιδί σας να ζωγραφίσει το ουράνιο τόξο ή το ζωγραφίζετε εσείς εάν είναι πολύ μικρό.
 από
Καλύπτετε την επιφάνεια με κόλλα. Και κολλάτε τα πολύχρωμα ζυμαρικά  -υπάρχουν στο εμπόριο ή τα βάφετε εσείς-.Πανεύκολο!!!Έτοιμο!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Γυρνώντας μια μανούλα πίσω στη δουλειά...Το γλυκό μου το παιδί;Ήμουν τυχερή γιατί έμεινα με το παιδί μου αρκετό καιρό σπίτι,  αφού γέννησα την κορούλα μου...Αλλά, όταν ήταν να γυρίσω πίσω στη δουλειά...ένιωθα ένα σφίξιμο...και άρχισαν να έρχονται στο μυαλό μου ένα σωρό σκέψεις και φόβοι...μα ένας φόβος ήταν ο πιο μεγάλος...να μ' αγαπάει...όπως πριν...κι ας μην είχα τόσο χρόνο να της χαρίσω...

Κι ύστερα τα πράγματα δυσκόλεψαν, ακόμα, περισσότερο κι είχα να τελειώσω στο πανεπιστήμιο το διδακτορικό...Κι αυτό ήταν μια τεράστια πίεση...Κι ήμουν άπειρη, δεν ήξερα πως να διαχειρίζομαι τον χρόνο...Και την νέα κατάσταση...

Το να βρει μια μαμά τις ισορροπίες, ανάμεσα στην δουλειά και την οικογένεια και το παιδί της, είναι ένα προσωπικό μονοπάτι αυτογνωσίας που πρέπει να διαβεί...Είναι επίπονο όπως κάθε διαδρομή αλλά και όμορφο και μοναδικό σαν κάθε ταξίδι...

Η εμπειρία των άλλων είναι αδύνατο να μεταβιβαστεί...Η γνώση είναι προσωπική πορεία...μοναχική πολλές φορές...

Το βράδυ πριν ξαναγυρίσω στην δουλειά ήταν δύσκολο και η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά, όπως κάθε βράδυ πριν από κάτι που νιώθεις πως το κάνεις πρώτη φορά...Το πρωί ήταν όλα όπως παλιά...

Νομίζω, πως ένα παιδί ίσως σε κάνει να θέλεις να γίνεις καλύτερος...γιατί σου χαρίζει το πολύτιμότερο δώρο στον κόσμο την αγάπη...
Δεν είμαι πάντα, όπως θα ήθελα...Δεν έχω πάντα χρόνο...κουράγιο...αλλά όταν μου λέει "ένα χαμόγελό σου θέλω"...ο κόσμος αλλάζει...

Το τραγούδι, αυτό, το αφιερώνω στην κόρη μου με όλη την αγάπη...Το πρώτο φως για μένα σε αυτόν τον κόσμο...

Έξυπνες και οικονομικές ιδέες για να διακοσμήσετε ονειρικά το παιδικό δωμάτιο!


Μέσα στο παιδικό δωμάτιο τα παιδιά μας παίζουν, γνωρίζουν, εξερευνούν, μαθαίνουν, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τους άλλους, διαβάζουν, κοιμούνται, ξυπνάνε…. 

Τα παιδιά περνάνε μεγάλο μέρος της μέρας τους στο παιδικό δωμάτιο. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό το δωμάτιό τους να είναι πολύ όμορφο και διακοσμημένο με αγάπη και φαντασία...

Σας προτείνω, λοιπόν, σήμερα μερικές πολύ δημιουργικές ιδέες διακόσμησης που μπορούν να αλλάξουν με πολύ χαμηλό κόστος, την εμφάνιση του παιδικού δωματίου.Ξεκινάμε, λοιπόν;
Δείτε πως με την προσθήκη χάρτινων φωτιστικών,  το παιδικό δωμάτιο απέχτησε μια υπέροχη όψη!

 Βρήκα, λοιπόν, αυτό το πολύχρωμο φωτιστικό που μπορεί να διακοσμήσει  το παιδικό δωμάτιο και λειτουργεί με μπαταρία, οπότε δεν θα χρειαστεί καν να επέμβουμε ηλεκτρολογικά!

Ανακάλυψα, επίσης, αυτά τα φώτα για να κάνετε την διακόσμηση του παιδικού δωματίου μοναδική!
 Μια πανέμορφη παιδική βιβλιοθήκη...
Θέλετε, μήπως  να αποχτήσει το παιδί σας, την δική του βιβλιοθήκη; Αυτή, είναι μια πολύ απλή κατασκευή και είμαι σίγουρη πως μπορείτε να την κάνετε και μόνοι σας!

Για όσους, τα παιδιά τους έχουν όνειρο να πετάξουν στα σύννεφα, δεν έχουν παρά να φτιάξουν με τα παιδιά τους , σύννεφα, χρησιμοποιώντας, απλώς λίγο βαμβάκι και πετονιά! Τελικά μερικά όνειρα, γίνονται πραγματικότητα, τόσο απλά!
από
Και τέλος, εάν όλα τα παραπάνω,  σας φαίνονται λίγα... και θέλετε να τους χαρίσετε τον ουρανό με τ' άστρα...βάλτε στο ταβάνι, τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος!


3-D Planets in a Tube Glow-in-the-Dark
 

Υπέροχη παιδική κουζίνα Hello Kitty!"Είναι άραγε έτοιμο το κέικ στο φούρνο"; Οι μικροί μάγειρές μας είναι πολύ απασχολημένοι στην Hello Kitty κουζίνα τους. Βρήκα και σας παρουσιάζω σε εκπληκτική τιμή,  μια υπέροχη παιδική κουζίνα την Ecoiffier Hello Kitty Kitchen!


Θα σας κοστίσει 17.29 μόλις ευρώ! 
Για τις παραγγελίες σας κάντε κλικ πάνω στην εικόνα! 


Κι αυτή είναι υπέροχη!
 
 Κοστίζει μόνο 37.26 ευρώ!
Πασχαλινά διαδραστικά πειράματα και δραστηριότητες στο Ίδρυμα Ευγενίδου


Αθήνα
Μια νέα σειρά διαδραστικών πειραμάτων και άλλων δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους με θέμα «Η Επιστήμη της Λαμπρής» διοργανώνει η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, θα διοργανωθούν τα εξής:

  • Πειράματα (ώρες 13:30 έως 14:10): Προτείνεται για παιδιά άνω των εννέα ετών και ενήλικες. Βαμμένα κόκκινα αυγά με φυσικές χρωστικές ουσίες (κόκκινο λάχανο, κρεμμυδόφυλλα και όχι μόνο... ), αλλά και αυγά που φθορίζουν, καθώς και διάφορα κόλπα με κεριά. Ακόμα, πληροφορίες για την εορταστική μουσική και τη σχέση της με τα μαθηματικά, πειράματα χημείας για τις εκπληκτικές ιδιότητες των υγρών και σπιτικά πυροτεχνήματα με τη βοήθεια της χημείας και της φυσικής.
  • Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους (ώρες 16:30 έως 17:30): Προτείνεται για παιδιά άνω των εννέα ετών και ενήλικες. Κατασκευή πασχαλινών χειροτεχνιών από χαρτί και εορταστικών φαναριών.
Παράλληλα με την ενότητα «Η επιστήμη της Λαμπρής», συνεχίζονται οι μικρές ιστορίες της επιστήμης με θέμα το Νεύτωνα (ώρες 15:30 έως 16:00). Προτείνεται για παιδιά άνω των δέκα ετών και ενήλικες.

Με την αφήγηση αυτή, οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στο 17ο και 18ο αιώνα και θα παρακολουθήσουν τη ζωή και τα έργα του Ισαάκ Νεύτωνα.

Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις παρακολουθήσουν με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης.

Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...