Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Υarnbombing. Η νέα τέχνη των δρόμων!


Προχθές, περνούσαμε με την κόρη μου από την Κηφισιά, δίπλα από τα δέντρα που πάνω τους αφήνουν τσίχλες. "Μαμά, γιατί το κάνουν"; με ρώτησε. "Για ομορφιά"; 

Και σήμερα είδα αυτό το δέντρο.Στολισμένο με πολύχρωμα νήματα. Μα τι συμβαίνει ; Το «Yarn Bombing» - ή, όπως θα λέγαμε στα ελληνικά, ο βομβαρδισμός από νήματα - είναι ο νέος, κυρίαρχος τύπος γκράφιτι.


Η μόδα δεν έχει φτάσει, ακόμα, στην χώρα μας. Μόνο που αντί για μπογιά, σπρέι ή κιμωλία, θα χρειαστείτε πολύχρωμες κλωστές και μαλλιά για πλέξιμο! 
Ένα νέο είδος τέχνης που έχει αρχίσει να διαδίδεται τον τελευταίο καιρό. Θα το δοκιμάζατε με το παιδί σας; Έστω, σ'ένα δέντρο στον κήπο σας...

Είναι μια πρωτότυπη μορφή graffiti η οποία χρησιμοποιεί περισσότερο τις ιδιότητες των πολύχρωμων μάλλινων κλωστών. 
Παντού, όμως! Μήπως τα δέντρα στο σχολείο μας, ήταν πιο όμορφα έτσι; Μόνο που δεν ξέρω να πλέκω!
Η συγκεκριμένη μορφή τέχνης του δρόμου θεωρείται ότι ξεκίνησε, αρχικά, στις ΗΠΑ, με σκοπό να δώσει χρώμα και να στολίσει τους ψυχρούς, αποστειρωμένους δημόσιους χώρους και, παρόλο που δεν είναι μόνιμη όπως το γκράφιτι και μπορεί να αφαιρεθεί ανά πάσα στιγμή, θεωρείται παράνομη.
Όπως και να έχει, όμως, είναι σίγουρα ένας εναλλακτικός και πρωτότυπος τρόπος να ομορφύνει κανείς ό,τι δεν του αρέσει στις γκρίζες πόλεις.
Πάντως, εάν συναντούσα κάτι τέτοιο στον δρόμο, θα μου άρεσε. Μια πολύχρωμη έκπληξη σε έναν γκρίζο και βαρετό δρόμο. 
Ίσως, η πόλη μας να ήταν πιο όμορφη, ντυμένη με χρώματα. Ταξιδεύοντας, ανακάλυψα ότι οι κλωστές, φαίνεται να προσφέρουν ατελείωτες δυνατότητες.

Η έξοδος, σε μία πόλη χωρίς φαντασία ποια είναι; Ότι, δεν λύνεται, κόβεται. 

Μήπως, να ψάξουμε να βρούμε τα νήματα της χαράς; Νομίζω, ξέρω που βρίσκονται...στην χαρά της ανακάλυψης και το παιχνίδι. Ίσως, τα παιδιά μας μια μέρα να φτιάξουν μία πολύχρωμη πόλη.

Το μυστικό εξαπλώνεται...εάν θέλετε να μάθετε τα μυστικά της "νέας" τέχνης, μπείτε εδώ
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


5 σχόλια:

  1. Απίστευτο...πραγματικά εντυπωσιακές εικόνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι οι πόλεις μας να είχαν χρώμα και ομορφιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικό...πραγματικά ένας υπέροχος και πολύχρωμος τρόπος να ομορφήνουμε τις πόλεις μας!!! Καλώς σε βρήκα....θα τα λέμε...φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτικό ! Δεν είχα ιδέα για αυτο και έχω εντυπωσιαστει........ Thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...