Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Πώς ν'ανανεώσετε το σπίτι σας!


Ελάτε να δούμε πώς ν' ανανεώσετε μαζί με το παιδί σας,  το σπίτι και να βάλετε λίγη μαγεία στην ζωή σας! Μία εξαιρετική ιδέα είναι να κρεμάσετε στο δωμάτιό σας φωτάκια και φωτογραφίες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Η ατμόσφαιρα θα γίνει πολύ γλυκιά!
Μια ακόμα πολύ ακλή  ιδέα είναι να βάψετε ένα παλιό σας έπιπλο με λευκή μπογιά, να το διακοσμήσετε με αναμμένες κολοκύθες και ν' ανάψετε φωτάκια! Το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά υπέροχο! 
 Μπορείτε ακόμα, να μεταμορφώσετε τις κολοκύθες σας σε γλάστρες και να βάλετε μέσα χρυσάνθεμα. Η είσοδος του σπιτιού σας θα γίνει σαν των παραμυθιών! 
Μερικά κεράκια, σε γυάλινα βάζα, στολισμένα με αποξηραμένα φθινοπωρινά φύλλα, κάνουν την διαφορά! Εξαιρετική ιδέα! 
Όσο για την κουζίνα, μην αγοράζετε καινούργια φωτιστικά. Ένα σουρωτήρι είναι ιδανικό για φωτισμό! 
Μην ξεχνάτε ακόμα, οτι δεν χρειάζεται να πετάτε τα παλιά μπουκάλια με το κρασί που ήπιατε το προηγούμενο βράδυ. Γίνονται υπέροχες δάδες για να φωτίζουν τα δικά σας μονοπάτια ονείρου.Δείτε, ακόμα, το γυάλινο βάζο με το πράσινο κερί και τα πράσινα μήλα! Είναι υπέροχο!
Και βέβαια, μην ξεχνάτε να μαγειρέψετε μήλα στο φούρνο με μέλι, κανέλλα και καρύδια! Ένα υπέροχο άρωμα θ' απλωθεί παντού το σπίτι σας! 
Καλή έμπνευση για ανανέωση!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :) 

10 πράγματα που λατρεύω να κάνω το φθινόπωρο!


Λατρεύω το φθινόπωρο! Είναι εποχή περισυλλογής και σκέψης. Θα ήθελα να πάρω μία βαλίτσα και να ταξιδέψω σε δάση με κίτρινα φύλλα.

Κι ύστερα, να γεμίσω όλη την βαλίτσα μου μ'όλα αυτά...θα ' ναι ο μυστικός θησαυρός μου.
 Λατρεύω την Ελλάδα μας...το φθινόπωρο της σκέψης. Τα χρώματά της, τους ήχους της, τα μυστικά περάσματά της  στην χώρα του ονείρου. Και περιμένω πώς και πώς να μπω σε μία βάρκα και ν' ακολουθήσω το ποτάμι. Να γίνω ένα μ' αυτό.Εάν δεν το έχετε κάνει ακόμα, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Μου αρέσει, ακόμα,  πολύ, να περπατάω μόνη μου και να κάνω όνειρα...να πατάω πάνω στα νοτισμένα φύλλα και ν'ακούω την μουσική της βροχής. Και καμιά φορά, χωρίς ομπρέλα...είναι πιο συναρπαστικό.
Μου αρέσει, όλη η αίσθηση της γλυκιάς θαλπωρής στο σπίτι. Τ'αναμμένα κεριά, η μουσική, η ζέστη από το τζάκι...
 Το φθινόπωρο έχει γενέθλια η κορούλα μου...Πώς να μην είναι μαγικό; Όλα τα χρώματα του κόσμου, έγιναν πιο λαμπερά και όμορφα στις 30 Νοεμβρίου...
Ύστερα, το φθινόπωρο περιμένω πώς και πώς να έρθουν τα Χριστούγεννα. Για την κόρη μου, όλα είναι σαν παραμύθι και  βλέπω πιο καθαρά, μέσα απ΄τα μάτια της.
 
από
Το Φθινόπωρο κάθε δρόμος είναι μοναδικός...κι έχει να σου πει την δική του, ξεχωριστή, ιστορία. Είμαι πολύ χαρούμενη, όταν ταξιδεύω.Πιο χαρούμενη από ποτέ...
Και βέβαια, δεν μπορώ ν΄αντισταθώ σ'ενα χωράφι με κολοκύθες των παραμυθιών. Είναι τόσες κι άλλες τόσες οι ευχές και τα όνειρά μου...Και το μυαλό, στην θέα τους, κάνει τα δικά του παιχνίδια.
Αλλά, το πιο συναρπαστικό, είναι ν' ακολουθήσω ένα μονοπάτι που δεν ξέρω που ακριβώς βγάζει...Λέω, πάντα, "δεν θα το κάνω αυτήν την φορά", αλλά έχει κάτι που με μαγνητίζει και πάντα το ακολουθώ.
 από
Αλήθεια, τι σας αρέσει πιο πολύ να κάνετε το φθινόπωρο;

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :) 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...