Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Τα υπέροχα λουλούδια της καρδιάς ανθίζουν με την καλή συμπεριφορά.Με την Αντριάνα διαβάζουμε Το ημερολόγιο της Δώρας της Κικής Δημητριάδου .Σε κάθε σπιτικό υπάρχουν λέει δύο γλάστρες με υπέροχα φυτά. Είναι αόρατες αλλά σίγουρα υπάρχουν. Όταν ανοίγεις την εξώπορτα, τσουπ…να τες μπροστά σου! Τη μία γλάστρα τη λένε θέλω ή αλλιώς δικαίωμα και την άλλη πρέπει ή αλλιώς υποχρέωση. Αυτά τα φυτά δε χρειάζονται στάλα ήλιο και νερό. Ποτίζονται και ανθίζουν από τη συμπεριφορά μας».

"Μανούλα θέλω τα λουλούδια της καρδιάς μας να είναι πάντα ανθισμένα".
 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :) 

Η προετοιμασία για το σχολείο αρχίζει πολύ πριν απο αυτό....


Η προετοιμασία για το σχολείο αρχίζει πολύ πριν απο αυτό. Σήμερα, θα παίξουμε με το παιδί μας ένα παιχνίδι για να προετοιμαστεί  για το σχολείο.  Διαβάζουμε το παραμύθι "Τα παιδιά του Φθινοπώρου της Λότης Πέτροβιτς Ανδρούτσοπούλου". 
Ο Χρόνος, ο παππούς των δώδεκα μηνών και όχι πατέρας τους, όπως λαθεμένα πιστεύει ο κόσμος, διηγείται μια μέρα στη συγγραφέα τις σκανταλιές, τις τρέλες και τα καμώματα των εγγονών του.
Tων παιδιών της κόρης του της Άνοιξης και των τριών γιών του: του Καλοκαιριού, του Φθινόπωρου και του Χειμώνα. Ύστερα της ζητά να γράψει τις ιστορίες αυτές «σαν παραμύθια» και να τις βάλει σε τέσσερα ίδια βιβλία...
Παίξτε με το παιδί σας, τον μικρό Σεπτέμβρη που αποφασίζει  όταν πια όλα τα συννεφάκια έχουν πάει σχολείο να τα ακολουθήσει
Η κόρη μου, ζητά από εμένα  την βροχή να της ράψω  μια σάκα απο φύλλα κίτρινα και ξερά που τα έφερε ο άνεμος, με ασημένιες κλωστές της βροχής! 
Ύστερα μου λέει "θέλω κι εγώ να πάω φέτος στο σχολείο παρέα με άλλα σκανταλιάρικα συννεφάκια"!  Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου.Ένας υπέροχος άνθρωπος. Μια μεγάλη συγγραφέας! Ένα πραγματικά σπουδαίο έργο. Ένα υπέροχο παιχνίδι για να προετοιμάσετε το παιδί σας για το σχολείο. 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...