Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Παιδί και παιχνίδι μια σχέση αγάπης

  
Προχθές, είχαμε πάει με την Αντριάνα μια βόλτα στην εξοχή και είδε μικρούς ήλιους, λουλουδάκια. Ενθουσιάστηκε και μου ζήτησε να μαζέψουμε πολλούς. Της γέμισα τα χεράκια της και φυσούσε για να διασκορπιστούν στον αέρα. Και τα βλέπαμε να στροβιλίζονται. Και μου λέει "Κοίτα, μανούλα, χορεύουν με τον άνεμο"! "Ωραίο παιχνίδι"! σκέφτηκα.
φωτογραφία από
Αφού παίξαμε αρκετή ώρα και γελάσαμε πολύ, πήραμε το καλαθάκι μας από το αυτοκίνητο, ετοιμαστήκαμε να περπατήσουμε στο δάσος και να βρούμε ένα όμορφο μέρος για πικ-νικ. 
Αλλά μια σταγόνα βροχής που έπεσε στην μυτούλα της και ύστερα άλλη και μία άλλη, μας ακύρωσε τα σχέδια και τα όνειρα μιας εβδομάδας.

Μπήκαμε στο αυτοκίνητο. Μου ζήτησε να της δώσω φαγητό. Ύστερα, άρχισε να βρέχει δυνατά. Είχαμε απογοητευτεί... Η Αντριάνα καθόλου. Τα τζάμια είχαν θολώσει. Πήρε τα δακτυλάκια της με κοίταξε πονηρά και ζωγράφισε λουλουδάκια και καρδούλες και ένα ουράνιο τόξο, αυτό που θα έβγαινε μετά...

Τα παιδιά έχουν έναν μαγικό τρόπο να βλέπουν μέσα από το παιχνίδι την αξία και την ουσία της ζωής. Γι ΄αυτό ας παίζουμε μαζί τους όσο πιο πολύ μπορούμε...
Παιδί και παιχνίδι μια σχέση αγάπης, δημιουργίας, φαντασίας... ζωής!  

Τα παιδιά μας παρακολουθούν τα κινούμενα σχέδια των δικών μας παιδικών χρόνων


Χθες, είδαμε με την Αντριάνα το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον που το λάτρευα μικρή, και  που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση της Ελλάδας, στις αρχές της δεκαετίας του ’80. 
Ήταν βασισμένη στο βιβλίο φαντασίας της Σουηδής συγγραφέως Selma Lagerlof (1858-1940),  «Οι υπέροχες περιπέτειες του Νιλς Χόλγκερσον» και δημοσιεύτηκε σε δυο μέρη το 1906 και το 1907, το οποίο της χάρισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1909.
Η συγγραφέας είχε αφιερώσει τρία χρόνια στη μελέτη της φύσης και των λαϊκών παραδόσεων και θρύλων της Σουηδίας και πολλά από αυτά, τα αποτύπωσε στο βιβλίο της.
Το βιβλίο έγινε τεράστια επιτυχία σε όποια χώρα κυκλοφόρησε και το 1962, η Σουηδική τηλεόραση γύρισε μια ταινία με θέμα τον Νιλς Χόλγκερσον με πρωταγωνιστές τους Sven Lundberg, τον Max von Sydow και την Annika Tretow και προβλήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1962.
Η Αντριάνα το αγάπησε και θέλει να το βλέπουμε παρέα! Τα παιδιά μας παρακολουθούν τα κινούμενα σχέδια των δικών μας παιδιών χρόνων...

Η αγάπη των παιδιών για τα ζώα


 φωτογραφία από
Θέλοντας να καλλιεργήσουμε την αγάπη των παιδιών προς τα ζώα, για σήμερα, μια ταινία The Magic of Lassie,  (1978)  που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, πολύ. Τα παιδιά την λάτρεψαν...LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...